ΕΛΛΑΔΑ

Σε χωριό της Αρκαδίας χτυπούν άλογα σε αναπαράσταση αλωνίσματος γιατί είναι… “έθιμο”

Την οργισμένη αντίδραση ορισμένων επισκεπτών αλλά και αρκετών χρηστών των social media, μαζί και την αποχώρηση μίας οικογένειας ώστε να μην δουν τα ανήλικα παιδιά της το αποτρόπαιο θέαμα, προκάλεσε η αναπαράσταση του παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, πέντε άλογα, δεχόμενα χτυπήματα, υποχρεώνονται σε ένα “έθιμο” που γίνεται εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες στο χωριό του δήμου Γορτυνίας. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία στον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο, μία οικογένεια αποχώρησε ώστε να μην δουν τα ανήλικα παιδιά της το βίαιο θέαμα στο αλώνι.

Για την εν λόγω αναπαράσταση μάλιστα είχε δημοσιευτεί και σχετική αφίσα-πρόσκληση, “διαφημίζοντάς” τη ως μέρος πανηγυριού που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 16 Αυγούστου, όπου μετά το “σόου” ακολούθησε “παραδοσιακό γλέντι με δωρεάν φαγητό”.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, σχολιάζοντας στο NEWS 24/7 τις αντιδράσεις που αυτό προκάλεσε, αφού επιβεβαίωσε πως διεξάγεται κάθε χρόνο εδώ και μία 20ετία, ανέφερε πως “αυτά είναι ασόβαρα πράγματα και δεν στέκουν”, αφού όπως πρόσθεσε “εμείς μεγαλώσαμε με αυτά τα βιώματα” για να τονίσει ότι “δεν υπάρχει κακοποίηση”, παρά μόνο “αναβίωση του παραδοσιακού αλωνίσματος”.

Μάλιστα, ο κ. Κούλης θυμήθηκε τα χρόνια που… “οι άνθρωποι ζούσαν από το αλώνισμα”, με το επιχείρημα πως “κι εγώ έτσι μεγάλωσα” και κάνοντας λόγο για “ανυπόστατη καταγγελία”. (Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA