ΕΛΛΑΔΑ

Πύλος: Τουλάχιστον 59 νεκροί μετανάστες μετά το ναυάγιο- Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης

Τουλάχιστον 59 νεκροί είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός του ναυαγίου σκάφους που μετέφερε μετανάστες, ανοιχτά της Πύλου. 

Το αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός μεταναστών, ανετράπη 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης εντοπίστηκαν 59 σοροί, που περισυνελέγησαν. 

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 100 άνθρωποι, που μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα με σκάφη. Ελικόπτερο Super Puma παρέλαβε τέσσερις από τους μετανάστες, προκειμένου να διακομιστούν στο νοσοκομείο, καθώς είχαν υποθερμία.

Στη θαλάσσια περιοχή που ναυάγησε το αλιευτικό συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης. Σε αυτή συμμετέχουν τρία σκάφη του Λιμενικού- δύο περιπολικά και ένα ναυαγοσωστικό- μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία και ένα drone. Νωρίτερα, πάνω από την περιοχή πέταξε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

Κρήτη: Διασώθηκαν 80 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο

Το πρωί της Τετάρτης στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και στην Κρήτη, λόγω ιστιοφόρου που μετέφερε μετανάστες. 

Το σκάφος βρισκόταν 36 ναυτικά μίλια νότια των Σφακίων. Σε αυτό επέβαιναν 80 μετανάστες, που μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες και είναι όλοι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας. Πρόκειται για 17 γυναίκες, 12 παιδιά και 51 άνδρες- ανάμεσά τους 13 έφηβοι- που θα μεταφερθούν για φιλοξενία στο Ηράκλειο.

(Φωτογραφία Αρχείου)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA