ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ στην Επιτροπή της Βουλής

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ΕΥΠ, με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών».

Υπέρ ψήφισε μόνο η ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, πλην της Ελληνικής Λύσης που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ συνεχίζεται επί των άρθρων.

Νωρίτερα, είχαν εκφράσει τις απόψεις και τις ενστάσεις τους οιαρμόδιοι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς οι οποίοι στην πλειοψηφία τους τόνισαν την ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών στο ν/σ, καθώς -όπως αναφέρουν- δεν διασφαλίζονται οι συνταγματικές πρόνοιες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τις ατομικές ελευθερίες.

Σημειώνεται πως τελευταία εξέλιξη στο σκάνδαλο των υποκλοπών αφορά στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, οι οποίες περιλαμβάνουν την τέταρτη λίστα παράνομων παρακολουθήσεων, με 25 άτομα υπό παρακολούθηση, ανάμεσα στα οποία οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων: ο Κωνσταντίνος Φλώρος (αρχηγός ΓΕΕΘΑ), ο Χαράλαμπος Λαλούσης (αρχηγός ΓΕΣ) και ο Θοδωρής Λάγιος (ΓΔΑΕΕ).

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA