ΕΛΛΑΔΑ

Politico: Η ΕΥΠ γλίτωσε το πρόστιμο των 100.000 ευρώ μετά τις αλλαγές στην ΑΔΑΕ

«Πώς να τερματίσετε μια άβολη έρευνα» γράφει το Politico και υπενθυμίζει ότι «η απόφαση έρχεται αφότου η κυβέρνηση εγκατέστησε αιφνίδια νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της “ανεξάρτητης” αρχής, αλλάζοντας τη σύνθεση για να βάλει τέλος στις προσπάθειες του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου να ρίξει φως στο σκάνδαλο κατασκοπείας».

Το Politico τονίζει ότι «κερδίζει η υπηρεσία κατασκοπείας: Με πρόταση του Ράμμου, η ΑΔΑΕ θα είχε επιβάλει πρόστιμο 100.000 ευρώ στην υπηρεσία κατασκοπείας της Ελλάδας για απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων στην υπόθεση. Ωστόσο, τα μέλη του ΔΣ της ΑΔΑΕ απέρριψαν την πρόταση Ράμμου».

«Ιστορικό: Η υπηρεσία κατασκοπείας, που υπάγεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορήθηκε για κατασκοπεία πολιτικών και δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης. Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέκρινε την “ανεπαρκή” απάντηση της ΕΕ για τον περιορισμό των καταχρήσεων spyware στην Ένωση και επέκρινε την αποτυχία της Επιτροπής να δώσει συνέχεια στις προτάσεις που υπέβαλαν οι ευρωβουλευτές».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA