ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η 19χρονη που παρασύρθηκε από αστυνομικό με το υπηρεσιακό του όχημα στο Παλαιό Ζυγό Ξάνθης

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Τρίτης (12/12) η 19χρονη από τον Παλαιό Ζυγό της Ξάνθης που παρασύρθηκε από αστυνομικό με το υπηρεσιακό του όχημα και νοσηλευόταν σοβαρά τραυματισμένη στη ΜΕΘ, στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Η 19χρονη είχε βγάλει τον σκύλο της βόλτα στον οικισμό του Π. Ζυγού, όταν παρασύρθηκε από το όχημα.

Οι συγγενείς της 19χρονης καταγγέλλουν ότι ο αστυνομικός την χτύπησε, την εγκατέλειψε και στη συνέχεια επιχείρησε να συγκαλύψει την πράξη του. Ο αστυνομικός αρνείται ότι εγκατέλειψε το θύμα ενώ υποστηρίζει ότι εκείνος κάλεσε το ΕΚΑΒ και τις Αρχές. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχυρίστηκε πως ήταν μάρτυρας του συμβάντος και όχι εμπλεκόμενος, ενώ η ομολογία του ήρθε αφού παρήλθε το αυτόφωρο.

Στα στοιχειά του οδηγού η αστυνομία οδηγήθηκε τελικά, όταν ο αστυνομικός που οδηγούσε υπηρεσιακό (συμβατικό) όχημα της ΕΛΑΣ παρουσίασε διαφορετικές εκδοχές του συμβάντος, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του στην ΑΔ Ξάνθης να οδηγηθούν γρήγορα στα πραγματικά περιστατικά, αλλά και στο όχημα που ενεπλάκη στο ατύχημα.

Μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, Μιχάλη Πατεράκη, οι γονείς της 19χρονης αναφέρουν σε σχετική δήλωση τους:

«Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το τραγικό συμβάν, να συμβάλει, δίδοντας πληροφορίες στις αρχές που μπορεί να βοηθήσουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι ικανή να οδηγήσει στην αλήθεια.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας που στέκονται δίπλα μας και προσφέρουν τη συμπαράσταση τους. Η αμέριστη υποστήριξή τους, αποτελεί πηγή δύναμης και παρηγοριάς, στις δύσκολες αυτές στιγμές για την οικογένεια μας.

Παράλληλα, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το ιατρικό προσωπικό, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει αυτές τις κρίσιμες ώρες, για να βοηθήσει την κόρη μας.

Η πλήρης εμπιστοσύνη μας στην ελληνική αστυνομία και τις δικαστικές αρχές είναι αδιαπραγμάτευτη και βασιζόμαστε στις συντονισμένες τους προσπάθειες, ώστε όσοι είναι υπεύθυνοι για όσα άδικα υπέστη το παιδί μας, να κριθούν για τις πράξεις τους από τη δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι ο οδηγός, αστυνομικός, που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα με την 19χρονη κοπέλα στο Π. Ζυγό Ξάνθης, κρατείται στην ΑΔ Ξάνθης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA