ΕΛΛΑΔΑ

Πεντακόσιες εντολές την ημέρα για διακοπές ρεύματος μόνο στην Αττική

Ξεκινούν από αύριο Τετάρτη, να εκτελούνται και πάλι οι εντολές των παρόχων ενέργειας για τη διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, μετά από μια σύντομη περίοδο χάριτος τις ημέρες του Πάσχα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο κ. Μανιάτης αποκάλυψε ότι μόνο για την Αττική δίνονται καθημερινά πάνω από 500 εντολές για διακοπή ρεύματος με τους παρόχους να πιέζουν για την άμεση εκτέλεσή τους. Παράλληλα, σημείωσε ότι το ρεύμα δεν κόβεται μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά, χωρίς βέβαια να λαμβάνεται υπόψη ότι η εκτίναξη των τιμών του ρεύματος σε πρωτοφανή επίπεδα έχει καταστήσει τεράστιο αριθμό νοικοκυριών σε ευάλωτα χωρίς τυπικά και μόνο να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε επιπλέον, ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής που εφαρμόστηκε από το καλοκαίρι του 2021 πέρασε απαρατήρητη όπως και οι συνέπειές της στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς καθώς στις επισημάνσεις των εργαζομένων ότι συνεπάγεται αύξηση στην τιμή του ρεύματος κατά τουλάχιστον 30%, η απάντηση από τους καθ΄ ύλην αρμοδίους όπως ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας ήταν ότι πρόκειται να υπάρξει αύξηση κατά 1 με δυο ευρώ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA