ΕΛΛΑΔΑ

Οργή για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό

Ξεχειλίζει ο θυμός από την απόφαση κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ. να καταστήσουν το κέντρο της Αθήνας αποκλεισμένη ζώνη προκειμένου να εμποδίσουν τη συμμετοχή των πολιτών στις μεγάλες κινητοποιήσεις.

Σε μια κίνηση που καταδεικνύει τον πανικό του Μαξίμου για την έκρηξη οργής στη σκιά του εγκλήματος στα Τέμπη, η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε αυταρχικά το κλείσιμο των σταθμών (Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Ευαγγελισμός) που θα εξυπηρετούσαν όσους ήθελαν να κατέβουν στη διαδήλωση.

Αντιδρώντας σε αυτή την απόφαση το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη και προκλητική».

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να εμποδίσει το ποτάμι του λαού και της νεολαίας να πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας». 

«Οι χιλιάδες εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι φοιτητές, θα βρουν τον τρόπο να βρεθούν στη μεγάλη διαδήλωση για το έγκλημα στα Τέμπη. Αυτό έχει ήδη φανεί από τα ξημερώματα, που δεκάδες χώροι δουλειάς και κλάδοι έχουν “νεκρώσει”, σχολεία και πανεπιστήμια είναι κλειστά. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», καταλήγει στο σχόλιό του.

Επιφυλάσσεται για νομικές ενέργειες το ΜέΡΑ25

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο, πάει την αντίδραση ένα βήμα παραπέρα ανακοινώνοντας ότι επικοινώνησε με το γραφείο του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ επιφυλάσσεται για νομικές ενέργειες προκειμένου οι σταθμοί να παραμείνουν ανοιχτοί.

Αναλυτικά

Πανικόβλητη η κυβέρνηση σαμποτάρει τις κινητοποιήσεις κλείνοντας το μετρό.

Δεν πτοούμαστε: θα περπατήσουμε

Ύστερα από την απόφαση της Ελληνική Αστυνομίας να κλείσει τους κεντρικούς σταθμούς του μετρό για να δυσκολέψει τη συμμετοχή στην διαδήλωση της γενικής απεργίας, το ΜέΡΑ25 επικοινώνησε με το γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας απαιτώντας, επιφυλασσόμενο και νομικές ενέργειες, οι σταθμοί να παραμείνουν ανοιχτοί.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αλλεργική σε οποιαδήποτε εκδήλωση λαϊκής αντίδρασης. Οι απελπισμένες κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν πρόκειται όμως να σταματήσουν τον λαό από το να δώσει σήμερα το παρόν.

Οι μόνοι κοντινοί σταθμοί που λειτουργούν αυτή τη στιγμή είναι: Θησείο, Βικτώρια, Ακρόπολη, Μεταξουργείο, Μέγαρο Μουσικής. ΗΣΑΠ 11-5, Μετρό 12-4.΄(Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA
Tags: μετρό