ΕΛΛΑΔΑ

Ομολογία Βαρβιτσιώτη για εξαγωγή του παράνομου λογισμικού Predator στο Σουδάν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στον Realfm τη χορήγηση άδειας εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού Predador σε τρίτη χώρα.

Σε διευκρινιστική ερώτηση που του έγινε, για το εάν πράγματι δόθηκε άδεια εξαγωγής του Predator συγκεκριμένα στο Σουδάν, σε μία χώρα όπου το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακωθεί η εμφύλια σύρραξη, ο κ. Βαρβιτσιώτης διευκρίνησε ότι «φαίνεται να έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν» από την ενημέρωση που έχει και «απ’ ό,τι είναι σε γνώση μου από τον Τύπο…», καθώς δεν είναι ο αρμόδιος να υπογράψει τέτοιες άδειες. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ακόμα ότι «η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο» και «ότι ο εμφύλιος δεν προκλήθηκε απ’ αυτό», διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνη του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είχε αποφύγει να απαντήσει ευθέως σε σχετικό ερώτημα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «συνωμοσιολογία» και «ασυγχώρητη ελαφρότητα σε σοβαρότατα διεθνή ζητήματα».

Η παραδοχή αυτή Βαρβιτσιώτη πυροδότησε σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί ευθέως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για ψέματα, και την κυβέρνηση για έμμεση εμπλοκή της χώρας στον εμφύλιο του Σουδάν, επαναφέροντας το κρίσιμο ζήτημα της στάσης της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA