ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Τι θα προβλέπει το ν/σ για γάμο και τεκνοθεσία

Μετά τις αντιδράσεις για τη διαφαινόμενη υπαναχώρηση στην προεκλογική εξαγγελία του πρωθυπουργού για τον νόμο που θα αναγνωρίζει την ισότητα στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προϊδεάσει τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σε συνέντευξη που θα δώσει ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ, και στον Γιώργο Κουβαρά, την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δηλώσει ότι θα φέρει σύντομα το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, εξηγώντας όμως ότι τα ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν μόνο να υιοθετούν παιδιά, αλλά όχι να τα αποκτούν μέσω παρένθετης μητέρας.

Όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές διαρροές σχετικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, το νομοσχέδιο θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία, με κύριο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών των ζευγαριών που ήδη υπάρχουν και σήμερα δεν αναγνωρίζονται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές διακρίσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

Όπως αναφέρεται, σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που ήδη έχει ένα ή περισσότερα παιδιά, θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο δεν θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, π.χ. μέσω παρένθετης μητέρας, διότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι «η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη γι’ αυτό».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA