ΕΛΛΑΔΑ

«Ο πατέρας μου βασανίστηκε από αστυνομικούς» – Καταγγελία για τον 58χρονο που πέθανε στα Χανιά

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γιος του 58χρονου άνδρα που φέρεται να κατάρρευσε στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, το απόγευμα της Παρασκευής στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου κοντά στις Βρύσες Αποκορώνου, σε σημείο του ΒΟΑΚ αστυνομικοί των ΤΑΕ τον σταμάτησαν για έλεγχο και έπειτα τον ξυλοκόπησαν και τον έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες με αποτέλεσμα ο 58χρονος να μην αντέξει και να πάθει ανακοπή.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει ο Αναστάσης Μανιουδάκης, για την υπόθεση έχει κατατεθεί μήνυση, ενώ γίνεται λόγος και για φωτογραφίες από «λίμνες αίματος», «σμπαραλιασμένα γυαλιά» και «τραύματα στο κεφάλι» και θεωρεί πως ο πατέρας του είναι θύμα αστυνομικής βίας.

Υποστηρίζει ότι ο πατέρας κατέρρευσε ενώ τον τραβούσαν πισθάγκωνα δεμένο μέχρι τα περιπολικά, σε μία απόσταση 150 μέτρων. Επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, πολίτες που προσπάθησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ στον 58χρονο μέχρι να καταφθάσει το ΕΚΑΒ, ενώ υποστηρίζει ότι υπήρξαν πολλές ανακρίβειες σε όσες πληροφορίες δόθηκαν προς δημοσίευση για τις συνθήκες του συμβάντος, με τον ίδιο να θεωρεί ότι έγινε εσκεμμένα προκειμένου να στηθεί ένα σκηνικό διαφορετικό από το πραγματικό.

Στην ανάρτηση του γράφει μεταξύ άλλων: «Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα. Για αυτούς τους λόγους η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες και έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη».

Προσθέτει επίσης πως «στο Κέντρο Υγείας Βάμου ο γιατρός, η γυναίκα του πατέρα μου , η μάνα μου , ο αδερφός του πατέρα μου και τόσοι άλλοι έβλεπαν τα αίματα από τις πληγές να λούζουν το σώμα του πατέρα μου. Τα τραύματα ήταν εμφανή ακόμα και σε όποιον παρευρέθηκε στην κηδεία».

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλες και όλους που μου δείχνουν καθημερινά την αγάπη τους για τον πατέρα μου και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε. Γιατί η αστυνομία δεν κοιτάει χρώματα και ηλικίες, είμαστε όλοι αναλώσιμοι», σημειώνει στο τέλος.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA