ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Κοκλώνης: «Δεν θα σας κάνω την χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά»

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται πλέον το πόρισμα του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, για τον γνωστό παρουσιαστή και τηλεοπτικό παραγωγό Νίκο Κοκλώνη. Πλέον, οι Αρχές θα μελετήσουν τα στοιχεία, θα εξετάσουν το πόρισμα των 80 σελίδων και στη συνέχεια αναμένεται να καλέσουν τον κ. Κοκλώνη προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Από όλη αυτή τη διαδικασία θα αποφασιστεί, αν τελικά, θα ασκηθεί ποινική δίωξη στον Νίκο Κοκλώνη για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως αυτές περιγράφονται στο πολυσέλιδο πόρισμα. Αυτή τη στιγμή, ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός που διαθέτει μια πολύ μεγάλη εταιρεία με τεράστια πρότζεκτ στην ελληνική τηλεόραση, βρίσκεται με δεσμευμένους λογαριασμούς, αλλά και δεσμευμένη την ακίνητη περιουσία που διαθέτει. Εκτός του ίδιου, το αυτό ισχύει και για ακόμη επτά άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα, αλλά και τις 13 εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τι απαντά ο γνωστός παρουσιαστής και τηλεοπτικός παραγωγός

Όπως αναφέρει ο παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών Νίκος Κοκλώνης, σε ανάρτηση του στο Twitter, ισχυρίζεται ότι δεν έχει πάρει χρήματα από το Δημόσιο, επισυνάπτοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση.

«Δεν θα σας κάνω τη χάρη να μείνουν 600 άτομα χωρίς δουλειά» αναφέρει. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» καταλήγει, στην ανάρτησή του ο Νίκος Κοκλώνης.

Το πόρισμα Βουρλιώτη για τον Νίκο Κοκλώνη

Ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, Νίκου Κοκλώνη, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία επτά φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και  εμπλεκόμενα πρόσωπα  τα οποία  μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς  κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. Ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων  ευρώ περίπου.

Όπως  έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.  

Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα» απαντά, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο Νίκος Κοκλώνης.

Ο. Κοκλώνης καταφέρεται κατά συγκεκριμένης ιστοσελίδας που τον κατονομάζει, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει να ελέγχεται από κάποια Αρχή. Σημειώνει επιπλέον ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους, όποτε χρειαστεί.

«Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» τονίζει ακόμη. «Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» τονίζει.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA