ΕΛΛΑΔΑ

Νίκη των εκπαιδευτικών: «Επιβάλλεται η άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020»

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την οποία είχε ανακληθεί η μονιμοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών που είχαν διοριστεί το 2020. Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά, με τη δικαστική απόφαση «δικαιώνονται άμεσα όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες συνάδελφοι/ισσες του 2020, αφού το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα».

Η απόφαση αφορά τους νεοδιόριστους του 2020 και επιβάλλει την άμεση μονιμοποίησή τους. Αυτή καθαυτή η απόφαση δεν αφορά όλες τις χρονιές νεοδιόριστων, αλλά ανοίγει τον δρόμο διεκδίκησης και για τους υπόλοιπους. Για αυτό και τα συλλογικά βήματα που θα γίνουν προς τις ΔΙ.Π.Ε. δεν θα αφορούν μόνο τους νεοδιόριστους του 2020 αλλά και αυτούς του 2021 και στην πορεία και εκείνους του 2022, που κλείνουν την διετία στα τέλη του Αυγούστου.

Για την πρώτη περίπτωση, του 2020, υπάρχει σαφής δικαστική απόφαση, ενώ για την δεύτερη κ.τ.λ, υπάρχει αίτημα που τεκμηριώνεται με βάση την παραπάνω απόφαση (π.χ. για αυτούς του 2021, τον Αύγουστο του 2023 (που θα έπρεπε να μονιμοποιηθούν), δεν είχε ενεργοποιηθεί το σύνολο του νόμου 4823/21 και για εκείνους του 2022 και ύστερα υπάρχει η αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να άρει το καθεστώς ομηρείας, στο οποίο έχει θέσει το σύνολο των νεοδιόριστων αποσυνδέοντας την διαδικασία των μονιμοποιήσεων από την ατομική αξιολόγηση.

Πηγή 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA