ΕΛΛΑΔΑ

Νέος ΓΓ στο Προστασίας του Πολίτη ο Καραμαλάκης στη θέση του Τσουβάλα

Στη θέση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Καραμαλάκης και στη θέση του Αποστόλη Δημητρόπουλου, στο υπουργείο Παιδείας, ο Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας.

«Τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Τσουβάλας, αναλαμβάνει ο Στρατηγός εν αποστρατεία και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Τη θέση του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων στην οποία έως σήμερα υπηρετούσε ο κ. Δημητρόπουλος, αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου & πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας».

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας ήταν ο αρχηγός της Αστυνομίας κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ ο Μιχάλης Καραμαλάκης ήταν ο συντονιστής εναερίων μέσων κατά την πολύνεκρη πυρκαγιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για «την αποπομπή Τσουβάλα»

Υπόνοιες σχετικά με τους λόγους της «αποπομπής» του γγ Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνου Τσουβάλα διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με το σχόλιο «φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας…».

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Τσουβάλας είχε βασική ευθύνη για τη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι» και πως «παρά την αποπομπή του από τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές». «Σήμερα ξαφνικά -και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών- αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε», τονίζει. «Φανταζόμαστε», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας…».

Αιχμές και από τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης με ανάρτησή του στο Twitter, κάνει λόγο για άμεση σύνδεση της αντικατάστασης Τσουβάλα με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις παραιτήσεις των Δημητριάδη και Κοντολέοντα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Από τους συναδέλφους συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ πληροφορούμαι πως η  αντικατάσταση Τσουβάλα  συνδέεται άμεσα με την ανθρωπογεωγραφία των υποκλοπών και με τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέων».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA