ΕΛΛΑΔΑ

Νέες Ταυτότητες: «Ουρές» έξω από αστυνομικά τμήματα για να αποφύγουν το… «τσιπάκι» [ΒΙΝΤΕΟ]

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες οι «ουρές» έξω από αστυνομικά τμήματα σε πολλές πόλεις της χώρας, από πολίτες που θέλουν να αντικαταστήσουν τις ταυτότητες παλαιού τύπου προκειμένου να εξασφαλίσουν όπως λένε περίπου μια 10ετία χωρίς… «τσιπάκι» που νομίζουν ότι θα τους… παρακολουθεί.

Οι πολίτες που συρρέουν στα αστυνομικά τμήματα επικαλούνται συνήθως διάφορους λόγους συνωμοσιολογικού και ανορθολογικού τύπου, είτε αρνούνται να σχολιάσουν την επιλογή τους, ωστόσο θέλουν να προλάβουν τις νέες ταυτότητες, που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στην Πάτρα όπου πάνω από 50 άτομα σχημάτιζαν ουρά το πρωί στο ΑΤ, καθώς ήθελαν να ανανεώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες με νέες, παλαιού τύπου όμως, για να αποφύγουν τις νέες αποκαλούμενες… «τσιπαρισμένες» ταυτότητες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν άδεια, και παρά πολύς κόσμος, είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, ή άλλων προκαταλήψεων, έρχεται για να βγάλει ταυτότητες για να αποφύγει την έκδοση νέων, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχει σύστημα εντοπισμού ή οτιδήποτε άλλο».

Τις τελευταίες εβδομάδες συμβαίνει αυτό, εξήγησε ο κ. Τσίτσικας, όλη τη νύχτα στην Πάτρα ήταν 30 με 40 άτομα στην αστυνομική διεύθυνση, από τις 12 με 1 το βράδυ, πήραν καρέκλες και κάθονται για να πάρουν σειρά. 

«Το βράδυ είχαμε και διαπληκτισμούς, για το ποιος είναι πρώτος, υπάρχει ένταση, σε λίγο θα έχει και αύξηση της θερμοκρασίας», ανέφερε. 

«Οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν για ένα θέμα που έχει πάρει υπερβολική διάσταση, μιλάμε απλώς για εναρμόνιση των ελληνικών ταυτοτήτων με τις ευρωπαϊκές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη να βγάλουν ταυτότητα γιατί τις έχουν χάσει και δυσκολεύονται» εξήγησε ο αστυνομικός. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA