ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα φωτογραφία του πλοίου με τους μετανάστες, προτού βυθιστεί έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού, στην περιοχή όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. 

Το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα μία νέα φωτογραφία, από το αλιευτικό σκάφος, που ήταν υπερφορτωμένο με ανθρώπους που ήθελαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Ο έως τώρα τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στην Πύλο είναι 78 νεκροί και 104 διασωθέντες. 

Η νέα φωτογραφία συγκλονίζει, καθώς και σε αυτή- όπως και στην πρώτη που είχε δοθεί στη δημοσιότητα από το πλοίο πριν από το ναυάγιο στην Πύλο- φαίνονται οι μετανάστες στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, στο κατάστρωμα. 

Στην ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που είναι σε εξέλιξη σε διεθνή ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, μετέχουν δύο σκάφη του Λιμενικού- ένα περιπολικό και ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης- και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης, στην επιχείρηση μετέχουν εννέα παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα, του Λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA