Συγκλονίζει μιλώντας για τη φρικτή επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε από τον πρώην σύζυγό της η 49χρονη γυναίκα από τη Μεσσήνη που δίνει μάχη για να μην χάσει την όρασή της από το δεξί της μάτι.
Από την οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται με σοβαρό χημικό έγκαυμα στο δεξί της μάτι, η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της, μίλησε στον ΑΝΤ1.
«Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες να μην περάσουνε αυτό που περνάω και ζω εγώ αυτή τη στιγμή», σημείωσε έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά της, δύο από τον πρώτο της γάμο και τέσσερα από τον γάμο με τον φερόμενο δράστη της επίθεσης. Η 49χρονη γυναίκα παλεύει με τους αφόρητους πόνους που έχει προκαλέσει το καυστικό υγρό στο δεξί της μάτι, με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα να σώσουν την όρασή της.
Η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι, η γυναίκα «έχει χημικό έγκαυμα 3ου – 4ου βαθμού, είναι πολύ βαριά η κατάσταση στο θέμα του δεξιού ματιού, υπάρχει κίνδυνος για την όρασή της. Αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά προς το παρόν, δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος αυτή τη στιγμή να αντιμετωπιστεί και θα δούμε πως θα είναι η εξέλιξή της».
Κυρίως γυναίκες τα θύματα επίθεσης με χημικά υγρά
Τον αποτροπιασμό του για μια ακόμη επίθεση με καυστικό υγρό με θύμα μια γυναίκα εξέφρασε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Μεθενίτης, αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγος της 49χρονης στην Μεσσήνη της έριξε στο πρόσωπο υδροχλωρικό οξύ που είναι ευρέως γνωστό ως ακουαφόρτε.
Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μεθενίτης παρομοίωσε μάλιστα τα συμπτώματα του ακουαφόρτε στο σώμα μας με ένα αυγό που τηγανίζεται για να δώσει να καταλάβουμε το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί η πολύτεκνη μητέρα.
Και όπως είπε αν πέσει πάνω μας η αντιμετώπιση είναι πάρα πολύ νερό και για πολύ ώρα.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Μεθενίτης από μια διεθνή Ένωση Θυμάτων από επιθέσεις οξέων ότι αυτό το φαινόμενο είναι πάρα πολύ σύνηθες κυρίως στην νοτιοανατολική Ασία. «Το 60% των θυμάτων είναι γυναίκες» επισήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, προσθέτοντας ότι το υδροχλωρικό οξύ είναι από τις ουσίες που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει ότι πρέπει να ελέγχεται η πώλησή του.