ΕΛΛΑΔΑ

«Να έχεις δουλέψει, να έχει κολλήσει ένσημα» συμβουλεύει ο Μητσοτάκης τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική

«Το μόνο το οποίο θα έλεγα αν οποιοδήποτε νέο παιδί ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, μία συμβουλή θα του έδινα μόνο: ότι θα φροντίσεις πρώτα να έχεις δουλέψει. Να έχεις κολλήσει πραγματικά ένσημα, να ξέρεις τι σημαίνει να βγάζεις το μεροκάματο, να ξέρεις τι σημαίνει να έχεις εργοδότη και να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Και μετά, αφού κάνεις κάποια καριέρα, να το ξανασκεφτείς αν θέλεις να ασχοληθείς με τα κοινά» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή στο «The 2Night Show» στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ωστόσο, στη συνέχεια παραδέχθηκε: «Παρότι ήμουν αρκετά καλά προετοιμασμένος, και ψυχολογικά, έχοντας κι εγώ βιώσει μέσα από την οικογενειακή μου ανατροφή τι σημαίνει να είσαι σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι κοντά στην εξουσία, αλλά έχοντας κάνει και μία προετοιμασία γι’ αυτά τα οποία θέλαμε να κάνουμε, αισθανόμουν ότι ήμουν αρκετά έτοιμος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν σε προετοιμάζει για το βάρος της ευθύνης όταν κάθεσαι σε αυτήν την καρέκλα, και τίποτα βέβαια δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για μία σειρά από απρόβλεπτες κρίσεις και κληθήκαμε να διαχειριστούμε πολλές τέτοιες, από την πανδημία μέχρι το προσφυγικό και από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι τις φυσικές καταστροφές».

«Αυτό αισθανθήκαμε όλοι και πρέπει να σου πω ότι ο θυμός, η οργή, η θλίψη, ήταν απολύτως κατανοητά και αναμενόμενα συναισθήματα μετά από μία τέτοια εθνική τραγωδία. Νέα παιδιά σκοτώθηκαν, τα οποία πήραν το τρένο, ένα κατεξοχήν μέσο μαζικής μεταφοράς -δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να παίρνουν το αεροπλάνο- για να γυρίσουν στο πανεπιστήμιό τους. Γι’ αυτό και ήταν τόσο έντονα τα βιώματα και μας ακούμπησε αυτή η τραγωδία όλους, γιατί όλοι θα μπορούσαμε να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά σε ένα τέτοιο τρένο. Τα δικά μου παιδιά στο εξωτερικό χρησιμοποιούν το τρένο κατά κόρον, άρα καταλαβαίνω απόλυτα αυτή την αντίδραση» ανέφερε σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA