ΕΛΛΑΔΑ

«Μήνυμα» Σαμαρά σε Μητσοτάκη: «Θα λέμε στον λαό να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;»

Την αντίθεσή του με την θέση του πρωθυπουργού να επιτρέψει στους βουλευτές της ΝΔ την αποχή ως «αξιοπρεπή στάση» στη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός φθάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας στο πλαίσιο εκδήλωσης και ερωτηθείς για το θέμα, δήλωσε πως «στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή».

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον Ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;»

Την ίδια ώρα, τη διαφοροποίησή του από την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού εξέφρασε και ο Νότης Μηταράκης. Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, τόνισε  μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, πως «για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών διαφωνώ επί της αρχής, άρα δεν μπορώ να το ψηφίσω επί της αρχής».

«Από’ κει και πέρα ο πρωθυπουργός έκανε πολλές βελτιώσεις για αυτούς που συμφωνούν με την αρχή του νομοσχεδίου και πιστεύω ότι πολλοί συνάδελφοι που είχαν αντιρρήσεις, πιθανόν θα το ψηφίσουν. Η δική μου διαφωνία έχει να κάνει με το θεσμό της οικογένειας, θεωρώ ότι η οικογένεια είναι το θεμέλιο για την προαγωγή και συντήρηση του έτους, όπως λέει το άρθρο 24 του Συντάγματος» είπε.

«Από τη στιγμή που ένα πρόσωπο μόνο του μπορεί να υιοθετήσει, από’ κει και πέρα δεν μπορούμε να ελέγξουμε και ούτε έχουμε το δικαίωμα τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ανθρώπου. Διαφωνώ όταν ερχόμαστε και ορίζουμε ότι είναι το ίδιο ως άποψη γάμου είτε είσαι ετερόφυλος είτε είσαι ομόφυλος», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, η χώρα μας έχει σύγχρονο πλαίσιο που προστατεύει και στηρίζει αλλά ο γάμος είναι ένας θεσμός που αφορά την ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας με σκοπό την τεκνοποίηση. Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο, πιθανόν να υπάρχουν διατάξεις που θέλω να ψηφίσω».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA