ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την εκλογική κατάρρευση της ΔΑΠ, η Κεραμέως καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις

Έπειτα από την καταβαράθρωση της φοιτητικής παράταξης του κυβερνώντος κόμματος στις φοιτητικές εκλογές, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ ανακοίνωσε ότι οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται στο εξής με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Πρόκειται ουσιαστικά για την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, απόφαση που έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογική κατάρρευση της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές και την πρωτιά της Πανσπουδαστικής.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο παρουσιάζοντας το νέο νομο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στο εξής οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ θα δημιουργηθεί Συμβούλιο Φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα η υπουργός τόνισε ότι θα «υπάρχει Συμβούλιο φοιτητών από ενιαίο ψηφοδέλτιο το οποίο θα κάνει εισηγήσεις για θέματα που αφορούν αποκλειστικά τους φοιτητές, ενώ οι εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο».

Η πρόταση αυτή είχε γίνει και παλιότερα από την υπουργό αλλά δεν προχώρησε καθώς δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι είχαν ταχθεί εναντίον της κάτι βέβαια που αναμένεται να γίνει και τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ΔΑΠ, η ΟΝΝΕΔ  αλλά και η Κυβέρνηση επιμένουν να αμφισβητούν τα εκλογικά αποτελέσματα τω φοιτητικών παρατάξεων.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA