Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού παρίσταται στη συνέντευξη τύπου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών «28-2-2023» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα: «Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας», την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων και Συγγενών της τραγωδίας των Τεμπών 2023, κατήγγειλε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία του συλλόγου από το ΣΔΟΕ.
Όπως αναφέρει, πρόκειται για «νέο δόλιο χτύπημα της Κυβέρνησης για την τρομοκράτηση και φίμωσή μας», κάνοντας λόγο για «έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Τεμπών».
Αναλυτικά η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού:
«ΝΕΟ δόλιο χτύπημα της Κυβέρνησης για την τρομοκράτηση και φίμωσή μας: Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου των Τεμπών. Όλα είναι καθαρά και διάφανα, για αυτό και εξαρχής τασσόμουν υπέρ της απόλυτης δημοσιοποίησης τους. Άρα η προσπάθειά τους για σπίλωση θα πέσει πάλι στο κενό.
Να μας πει όμως το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ με ποια κριτήρια προτεραιοποίησε τον φορολογικό έλεγχο του Συλλόγου των Τεμπών, όταν φάκελοι – φωτιά είναι θαμμένοι στα συρτάρια τους επί σειρά ετών με απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο ταμείο.
Πρέπει να υπάρξει και σε αυτό λογοδοσία:
Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και με ποια ευρήματα έκλεισαν όταν σκόνταψαν σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;
Και βέβαια πόσοι φάκελοι με ηχηρά ονόματα καν δεν ελέγχθηκαν, δηλαδή δεν άνοιξαν ποτέ;
Αλλά και πόσοι έλεγχοι χωρίς ευρήματα κατέληξαν σε ανυπόστατα τεράστια πρόστιμα σε βάρος όσων τόλμησαν να ορθώσουν τη φωνή τους κατά του συστήματος;
Αναμένουμε απάντηση σε όλα τα ερωτήματα από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και από τον Υπουργό Οικονομικών»
«Η έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, τη μέρα μάλιστα της δίκης για το βιντεοληπτικό υλικό, μόνο τυχαία δεν είναι, αντίθετα συνιστά προσπάθεια παρέμβασης και ελέγχου της εσωτερικής λειτουργίας του Συλλόγου, που δίνει μάχη ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος. Είναι ενέργεια που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.
Όπως αναπάντητη δεν μπορεί να μείνει η συκοφάντηση των αγροτών που συνολικά δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για την επιβίωσή τους και γι’ αυτό έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη όλου του λαού» τονίζει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ, και επισημαίνει καταλήγοντας:
«Είναι προφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης και των διαφόρων μηχανισμών να κολλήσουν τη “ρετσινιά” του διεφθαρμένου σε όσους αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την πολιτική της».