ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα: Οι τελευταίες στιγμές και τα κενά στην εκτέλεση του επιχειρηματία

Προς πάσα κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών για να μπορέσουν να ξετυλίξουν το νήμα που θα τους οδηγήσει στην εξιχνίαση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 59χρονου επιχειρηματία στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, στην Μάνδρα Αττικής.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν μελετήσει προσεκτικά το σχέδιό τους και είχαν κατοπτεύσει αρκετά την περιοχή και την διαδρομή που ακολουθούσε το θύμα από την εταιρεία του στα Μέγαρα, προς την οικία του που είχε μετατρέψει σε φρούριο, στην Αγία Αικατερίνη Μάνδρας.

Έστησαν καρτέρι θανάτου και μόλις έφτασε στην στροφή και έκοψε αναγκαστικά ταχύτητα, 200 μέτρα από το σπίτι του, οι δράστες τον αιφνιδίασαν και άδειασαν το καλάσνικοφ εναντίον του με περίπου 20 σφαίρες.

Τη στιγμή εκείνη το θύμα μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν φίλο του, που εντελώς τυχαία άκουσε όλη την εκτέλεση μέχρι που το τηλέφωνο έπαψε να λειτουργεί. Η τελευταία κουβέντα του 59χρονου προς τον φίλο του την στιγμή του αιφνιδιασμού ήταν «βοήθεια με σκοτώνουν».

Ο ίδιος κάλεσε αμέσως την Άμεση Δράση και ενημέρωσε πως κάτι κακό είχε συμβεί στο φίλο του. Την ίδια στιγμή ακολουθούσε σε μία σχετική απόσταση και ένας φίλος του θύματος με το αυτοκίνητό του, που είδε την φωτιά και δύο άτομα να φεύγουν με μοτοσικλέτα και κάλεσε και εκείνος τις Αρχές, ενώ αναμένεται να κληθεί να καταθέσει εκ νέου μήπως θυμηθεί κάποια κρίσιμη λεπτομέρεια. Το όχημα διαφυγής των δραστών δεν εντοπίστηκε ενώ ελέγχονται ακόμη τα έστω λιγοστά βιντεοληπτικά υλικά της γύρω περιοχής.

Στην πολυτελή οικία του θύματος δεν βρήκαν οι αστυνομικοί κάποιο μέλος της προσωπικής του ασφάλειας και συνοδεία μαζί του. Σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, συνοδεία έπαιρνε μόνο όταν είχε σημαντικές οικονομικές συναλλαγές και μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών.

Το θύμα είχε απασχολήσει για κάποια ζητήματα στο παρελθόν τις Αρχές, αλλά όχι στον σκληρό πυρήνα του εγκλήματος και έτσι είναι δύσκολο να προσδιορίσουν τα κίνητρα της επίθεσης στην παρούσα φάση.

Ωστόσο, ο 59χρονος φέρεται να είχε αρκετές προστριβές και με αρκετό κόσμο για οικονομικούς λόγους και στον χώρο των επιχειρήσεών του και αυτό μοιραία ανοίγει την «βεντάλια» των ερευνών, ώστε να μπορέσουν να οδηγηθούν κάπου οι Αρχές που να εξηγεί γιατί κάποιος να πληρώσει ένα «συμβόλαιο θανάτου» σε επαγγελματίες εκτελεστές όπως όλα δείχνουν.

Οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν το παρελθόν του θύματος και όλες του τις δραστηριότητες για να οδηγηθούν σε αυτή την εξήγηση, ενώ σημαντικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να παίξει η άρση τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να ελεγχθούν οι συνομιλίες του.

Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να είχε αναφέρει σε κάποιον τουλάχιστον τον τελευταίο καιρό ότι απειλείται ή φοβάται κάτι. (Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA
Tags: μάνδρα