ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Καρυστιανού: «Είναι πολύ μεγάλη ντροπή να πρέπει να ξενιτευτώ για να βρω δικαίωση»

Για το έγκλημα στα Τέμπη μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, την ώρα που διεξάγεται στη Βουλή το πόρισμα της ΝΔ από την Εξεταστική Επιτροπή, το οποίο βγάζει εκτός του κάδρου των ευθυνών τις πολιτικές ευθύνες.

Σχετικά με τις έρευνες και τις κινήσεις που έχει κάνει ως τώρα, τόνισε αρχικά πως «το βλέμμα μου ήταν από την αρχή στραμμένο στο εξωτερικό, γιατί ήξερα τι έχω να αντιμετωπίσω εδώ. Είναι μεγάλη ντροπή το γεγονός ότι πρέπει να ξενιτευτώ για να βρω δικαίωση για ένα έγκλημα που έγινε στην Ελλάδα».

«Έχουμε την ελπίδα πως μέσα από αυτό τον αγώνα που δίνουμε, θα υπάρξει μια ευκαιρία να αλλάξουν τα κακώς κείμενα που μας έχουν επιβληθεί», πρόσθεσε μιλώντας στα Παραπολιτικά.

Ερωτηθείσα για το τι σημαίνει δικαίωση για την ίδια, η κ. Καρυστιανού υπογράμμισε πως «είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του εγκλήματος, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, αλλά και φυσικά να μην υπάρξει ξανά πιθανότητα για να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι Έλληνες πολίτες να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Αναφερόμενη στον Κώστα Καραμανλή, η Μαρία Καρυστιανού και σε ερώτηση που δέχθηκε για τον εάν θα τον καλούσαν να ζητήσει να πάει μόνος του σε προανακριτική επιτροπή, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», απάντησε τα εξής:

«Φυσικά, δεν θα έπρεπε να το κάνει; Δεν έχει την ηθική υποχρέωση, τουλάχιστον την αξιοπρέπεια; Τοποθετήθηκε σε μια θέση ευθύνης όπου οι παραλείψεις του, η αδιαφορία του και η διαφθορά του οδήγησαν στο να σκοτωθούν 57 άνθρωποι και να τραυματιστούν 180, στους πόσους δηλαδή θανάτους θα θεωρούσε ότι έπρεπε τουλάχιστον να σταθεί μπροστά σε ένα δικαστή και να απολογηθεί; Σαφώς και υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, ποιοι ήταν όμως την τελευταία τετραετία και θα μπορούσαν έστω να έχουνε κάνει κάτι; Η 717 δεν υπήρχε, ήρθε όμως ο κ. Καραμανλής, ο οποίος δεν συντηρούσε καν ως όφειλε τα ήδη πεπαλαιωμένα συστήματα υποδομής, άρα δεν φρόντισε την υποδομή, υποστελέχωσε κιόλας. Δηλαδή αν υπήρχε έστω και ελάχιστη ασφάλεια, ο κ. Καραμανλής έβαλε αρνητικό πρόσημο, δεν πρέπει να έχει ευθύνες; Όταν μιλάμε για το έγκλημα στα Τέμπη μιλάμε και για το έγκλημα της συγκάλυψης γιατί το έγκλημα συγκάλυψης είναι χειρότερο».

Σχετικά με μια πιθανή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Καρυστιανού ήταν ξεκάθαρη: «Δεν νομίζω ότι θα είχα μια τέτοια κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, δεν νομίζω ότι θα το ήθελα. Θα μπορούσα να βρεθώ μαζί του σε μια δικαστική αίθουσα, στο γραφείο του δεν θα πήγαινα σε καμία περίπτωση».

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενασχόλησής της με την πολιτική, η ίδια επεσήμανε: «Ποτέ, κανείς ούτε καν υπονόησε, και έχω μιλήσει με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ποτέ κανένας δεν υπονόησε καν, δεν άφησε να πλανάται στον αέρα η πιθανότητα «μήπως θες να ’ρθεις μαζί μας». Ποτέ. Αυτό το έχω ακούσει μόνο από τους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος. Όποιος μιλάει μαζί μου έχει καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται αυτό και κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλησε να το εκμεταλλευτεί αυτό», επεσήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA