ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης στη Σητεία: «Ζητάμε ισχυρή εντολή για πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

«Δεν συμβιβάζομαι, φίλες και φίλοι, με το ίδιο εκλογικό ποσοστό που πήραμε. Θέλω να πάμε και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα από αυτό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στη Σητεία.

«Προσέξτε όμως, εδώ -και θέλω αυτό να το τονίσω- εγκυμονεί ένας κίνδυνος. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Ο κίνδυνος της αριθμητικής του εκλογικού νόμου. Η χώρα σήμερα θα είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εάν δεν υπήρχε η απλή αναλογική και η «νάρκη» την οποία άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας απλά για να κάνει τη δική μας τη ζωή πιο δύσκολη. Δεν πειράζει. Θα την απενεργοποιήσουμε τη «νάρκη» και θα έχουμε ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά την 25η Ιουνίου» είπε.

«Όμως, επειδή εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μία παράξενη κατάσταση, όπου μπορεί στην επόμενη Βουλή να μπουν περισσότερα κόμματα, αυτό -για όσους δεν γνωρίζετε καλά την αριθμητική του εκλογικού νόμου- σημαίνει ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας αυξάνεται. Σημαίνει ότι χρειαζόμαστε να πετύχουμε ένα υψηλό ποσοστό για να έχουμε σίγουρα μία ισχυρή κυβέρνηση. Θα το πετύχουμε αυτό το ποσοστό, δεν έχω καμία αμφιβολία. Αλλά για να γίνει αυτό δεν μπορούμε να ανεχτούμε κανέναν εφησυχασμό» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός και σύμμαχος είναι η δυναμική του κόμματος της ΝΔ και των στελεχών, που, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα τρέξουν αυτές τις τέσσερις εβδομάδες για να μας δώσουν τη μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές.

Επίσης υπογράμμισε ότι η ΝΔ ήταν ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών και ηττημένοι ήταν αυτοί που επένδυσαν στην τοξικότητα και στην πόλωση, απέναντι στη μετριοπάθεια και στον ορθό πολιτικό λόγο.

«Ηττημένοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι μπορούσαν να σας ξανακοροϊδέψουν όπως το έκαναν το 2015, τάζοντάς σας πράγματα τα οποία οι ίδιοι όχι απλά δεν υλοποίησαν, αλλά έκαναν ακριβώς τα ανάποδα. Ηττημένοι ήταν όσοι είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στο παρελθόν και όχι στο μέλλον. Ηττημένοι ήταν όσοι έβλεπαν μία «γκρίζα», μία «μαύρη» Ελλάδα, η οποία συγκρουόταν με την πραγματικότητα την οποία όλοι μας βιώναμε» ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «οι επόμενες εκλογές έχουν ακόμα μεγαλύτερη κρισιμότητα από τις προηγούμενες και η χώρα σήμερα χρειάζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα όχι απλά ισχυρή, αλλά σταθερή κυβέρνηση. Δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να βρεθούμε στη θέση να έχουμε μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ενός, των δύο ή των τριών βουλευτών. Αυτό δεν θα μας διευκόλυνε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας».

«Εμείς ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες ισχυρή εντολή για πολλές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες δεν τις κρύψαμε, τις έχουμε παρουσιάσει στο πρόγραμμά μας. Και λέμε στους πολίτες ότι «αφού μας εμπιστευθήκατε μία φορά, κάντε και πάλι το βήμα να έρθετε και πάλι να ψηφίσετε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, να επιβεβαιώσετε την εντολή που μας δώσατε στις προηγούμενες εκλογές» συμπλήρωσε.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA