ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ: «Προσφορές» για να αυξηθεί η πελατεία των ασφαλιστικών εταιρειών κι «εξαγορές» ψήφων των νέων, οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

«”Προσφορές κι εξαγορές”, αυτό είναι το περιεχόμενο των εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη από την Ελευσίνα. “Προσφορές” για να αυξηθεί η πελατεία των ασφαλιστικών εταιρειών κι “εξαγορές” ψήφων των νέων ανθρώπων, κατά τα πρότυπα της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, της ΔΑΠ, που “διαπρέπει” σε αυτήν την πρακτική ενόψει και των φοιτητικών εκλογών», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιο του για τις προεκλογικές εξαγγελίες της τελευταίας στιγμής που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από την Ελευσίνα και καταλήγει:.

«Απόλυτα συνεπείς οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη με την αντιλαϊκή πολιτική που ακολούθησε 4 χρόνια. Η μόνη ασυνέπεια το γεγονός ότι δεν προσκάλεσε και τον κ. Τσίπρα στην Ελευσίνα, αφού από κοινού ψήφισαν την μετατροπή των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε «ειδική οικονομική ζώνη, με τα αρνητικά αποτελέσματα να τα βιώνουν ήδη οι εργαζόμενοι εκεί».

Τσίπρας: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για παροχές τελευταίας στιγμής δείχνουν πανικό

Την άποψη ότι η παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, όπως τα 150 ευρώ στους νέους δείχνει «πανικό» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτική σταθμό Open.

«Με 50 και 150 ευρώ κανείς δε σώθηκε. Γυρνάνε και μπούμεραγκ αυτά», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, σχολιάζοντας πως ανακοινώθηκε η εν λόγω εξαγγελία 10 μέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, κάτι που «δε δείχνει σοβαρότητα», ούτε δίνει την «εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει», όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι νέες εξαγγελίες για παροχές της τελευταίας στιγμής απαντάνε «σε πολύ καλά επεξεργασμένες θέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Δε θα λυθεί το πρόβλημα των νέων με 150 ευρώ», σημείωσε τονίζοντας πως τα προβλήματα των νέων σχετίζονται με τις σπουδές τους, δηλαδή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με τη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ και με τις συνθήκες εργασίας, ελαστικές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς.

Συμπληρώνοντας την απάντησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, στις οποίες περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης για τις μητέρες, όπως ο διπλασιασμός του επιδόματος και για τα νέα ζευγάρια, όσον αφορά τη στέγη.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA