ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Σε ενημέρωση προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (17/7) ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σχετικά με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει από το πρωί σε ΝΑ Αττική, Λουτράκι, και Βοιωτία, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «οι ζημιές θα καταγραφούν και θα αποζημιωθούν άμεσα».

Ο κ. Κικίλιας αρχικά ανέφερε πως «παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών, σήμερα είτε από αμέλεια, είτε από εμπρησμό είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρα επιχείρησαν 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα».

 «Κυρίες και κύριοι, η κλιματική κρίση είναι εδώ, πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ότι είναι δυνατόν» τόνισε ενώ πρόσθεσε πως οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής.

«Για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν η καταγραφή θα είναι άμεση και θα αποζημιωθούν άμεσα» τόνισε ενώ ενημέρωσε πως υπήρξαν δύο συλλήψεις στη Βοιωτία για τις πυρκαγιές.

Τέλος, σημείωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αυτόφωρη σύλληψη δύο ανδρών που πραγματοποιούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA