ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Πώς θα κινηθεί το μέτωπο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Daniel, η οποία προκάλσε εεράστιες καταστροφές σε ΒόλοΛάρισα και Σκιάθο, με έναν κτηνοτρόφο να χάνει τη ζωή του στον Βόλο και ακόμη τρεις ανθρώπους να αγνούνται.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε με μηνύματα του 112 που εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, ενώ, μήνυμα του 112 για περιορισμό μετακινήσεων λόγω της Κακοκαιρίας Daniel, έλαβαν και οι κάτοικοι της Αττικής, το πρωί της Τετάρτης, το οποίο τελικά αποδείχθηκε λανθασμένο, αφού αφορούσε τα Μέθανα και την Τροιζήνα.

Ειδικότερα τα μηνύματα αναφέρουν: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή Φαρσάλων λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας κινείται προς Πελοπόννησο και Κρήτη, ενώ για τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες οι βροχές θα συνεχιστούν στις ήδη πληγείσες περιοχές.

Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά το συγκεκριμένο σημείο του ιδρύματος.

Είκοσι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική της πόλης, 10 άτομα διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Βόλου, ενώ 64 σε ασφαλή πτέρυγα του γηροκομείου.

Εκκενώθηκε ακόμη το Κέντρο Υγείας Αγαλαστής, ενώ, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό.

Προβλήματα καταγράφονται και στην Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όλη την Μαγνησία, με προβλήματα να εντοπίζονται και στις επικοινωνίες.

Συνολικά 1196 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Daniel

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

Την Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Συνοπτικά, η κακοκαιρία θα κινηθεί (ή θα παραμείνει):

  • Θεσσαλία
  • Σποράδες
  • Πιερία
  • Β. Εύβοια
  • Φθιώτιδα
  • Αργολίδα
  • Κρήτη

Η ουσιαστική αποκλιμάκωση των ακραίων καιρικών φαινομένων θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA