ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος για ισότητα στον γάμο: «Με ενοχλεί η τεκνοθεσία»

Για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, την οπαδική βία και την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» μίλησε μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σχετικά με το ζήτημα του νομοσχεδίου το οποίο ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την τεκνοθεσία, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε πως

«Είναι ένα θέμα τεράστιο. Η Εκκλησία δεν έχει πάρει επίσημη θέση, αλλά η Σύνοδος συνέρχεται αύριο. Είμαι αποφασισμένος να το θέσω το θέμα και να το κουβεντιάσουμε» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ ερωτηθείς αν έχει προσωπική άποψη απάντησε:

«Έχω, αλλά δεν θα ήθελα να σας την πω, θα τη μάθετε από τη Σύνοδο […].

»Η Σύνοδος δεν θα πάρει απόφαση, θα το μελετήσουμε το θέμα, θα ανταλλάξουμε απόψεις, θα δούμε τι θα αποφασίσει. Μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει θα συγκληθεί όλη η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας και η Εκκλησία όλη θα αποφασίσει τι θα γίνει. Η Εκκλησία πάντοτε πιστεύει, γιατί αυτό της είπε ο Χριστός, την ελευθερία του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να καταναγκάσουμε έναν άνθρωπο ότι θα ζήσεις έτσι […] Δεν θα επιτρέψουμε όμως την αλλαγή της σύνθεσης της κοινωνίας[…] Είναι ελεύθερος, ξεκαθάρισα τη θέση μου προς αυτό, αλλά πώς θα κάνει παιδί που θα κάνει την κοινωνία μου αύριο εκεί είναι η διαφωνία[…]Έχετε ανθρώπινα δικαιώματα εσείς;

Το παιδάκι αυτό θα έχει ή όχι; Εσείς έχετε μια μαμά, αυτό το παιδάκι τι θα έχει; Δεν θα έχει μια μαμά κι έναν μπαμπά, θα έχει δυο μπαμπάδες, δυο μαμάδες. Την ελευθερία τη σεβόμαστε για κάθε άνθρωπο, το να μου αλλάξει τον τρόπο ζωής δεν τον επιτρέπω».

Για τα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και την οπαδική βία, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού, σημείωσε: «Πρέπει να πάμε πάνω στο πρόβλημα και να το λύσουμε. Θα ακολουθήσουν και χειρότερα πράγματα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε την Παιδεία μας. Πηγαίνετε σήμερα σε ένα σχολείο και ρωτήστε τα παιδιά ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης… Απογύμνωσαν τα σχολεία». «Δεν πετύχαμε να φέρουμε τους νέους στην Εκκλησία», συμπλήρωσε.

Στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και στον πατέρα Αντώνιο αναφέρθηκε επίσης ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε πει στον πατέρα Αντώνιο ότι «δεν είναι σωστή η πορεία του», πριν γίνουν οι καταγγελίες σε βάρος του.

Ωστόσο, όπως είπε, αναμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Είναι παιδί μου, δεν μπορώ να τον καταδικάσω», πρόσθεσε.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA