ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΥΠ προειδοποιεί υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη να «προσέχουν τα κινητά τους»

Προειδοποίηση προς κυβερνητικά στελέχη και κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται απέστειλε η ΕΥΠ, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

«Οι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν είναι ασφαλείς», αναφέρει η προειδοποίηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο προσθέτει, ότι αποτυπώθηκε σε έγγραφο που εστάλη την περασμένη εβδομάδα σε υπουργούς της κυβέρνησης, προκαλώντας ανησυχία και τροφοδοτώντας σενάρια αναφορικά με το τι πραγματικά οδήγησε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Η εφημερίδα επικαλείται «καλά ενημερωμένη πηγή», σύμφωνα με την οποία, στη σχετική επιστολή η ΕΥΠ προειδοποιεί τα κυβερνητικά στελέχη ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους καθώς και η ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών κρυπτογραφημένης επικοινωνίας δεν θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς και αδιάβλητες.

Τους ζητάει να μη χρησιμοποιούν τις εν λόγω εφαρμογές για ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου, προτρέποντάς τους να τις υποκαταστήσουν με άλλη, λιγότερο δημοφιλή εφαρμογή, που έχει τις ρίζες της στην Ελβετία.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA