ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Προσπάθησε να πείσει την ιδιοκτήτρια να τον πάρουν πίσω, πριν αρπάξει το όπλο

«Θα τους σκοτώσω γιατί τόλμησαν να με βγάλουν από το σπίτι μου». Αυτά ήταν τα λόγια που φώναζε ο 76χρονος όταν μπούκαρε στην εταιρία. Μάλιστα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον φύλακα στην πύλη είπε ότι ήρθε για να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες.

Ο «Άρης» -όπως τον αποκαλούσαν – εργαζόταν επί 36 συναπτά έτη στην εταιρία και ήταν γνωστός σχεδόν σε όλους τους υπαλλήλους.

Τα τελευταία χρόνια ήταν ο επιστάτης των σπιτιών και παράλληλα φρόντιζε τη γιαγιά της οικογένειας στην ίδια περιοχή. Όταν του γνωστοποιήθηκε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί δεν αποδέχτηκε την απόφαση των εφοπλιστών. Προσπάθησε να μεταπείσει την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρίας Μαρία Καρνέση αλλά μάταια. Κανένας, ωστόσο, δεν μπορούσε να φανταστεί τη δολοφονική του αντίδραση. Ότι δηλαδή ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τους εργοδότες του εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά του να παραμείνει στην εταιρία και στο σπίτι που του είχαν δώσει.

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν μεταξύ άλλων εάν ένας από τους λόγους χάρη στους οποίους πύκνωσαν τα σύννεφα στις σχέσεις του Αιγύπτιου επιστάτη με την οικογένεια αφορά στη δικαστική διαμάχη μεταξύ του 85χρονου εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση και των δύο αδελφών του, της 79χρονης Δέσποινας και της 77χρονης Μαρίας, για οικονομική διαφορά ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η καραμπίνα του 76χρονου στη Γλυφάδα

Μία ακόμα ευκαιρία ζήτησε ο 76χρονος δράστης από την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα πριν ξεσπάσει το μακελειό που άφησε πίσω 4 νεκρούς.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γραμματέως της που πρόλαβε να βγει έξω, τους άκουσε να τσακώνονται έντονα, στο γραφείο της στον 1ο όροφο και να της λέει ότι δουλεύει για την οικογένειά τους πάνω από 30 χρόνια, πως τον βγάζουν από το σπίτι και ότι τι θα κάνει εκείνος τώρα σε αυτή την ηλικία, χωρίς δουλειά και σπίτι, πού θα πάει.

Εκεί της ζήτησε να πάρει πίσω και την απόφασή της να τον απολύσει, με την ιδιοκτήτρια ανένδοτη να τον διώχνει και να του κλείνει την πόρτα του γραφείου της.

Τότε ο δράστης βγήκε στο διάδρομο που είχε αφήσει την τσάντα με την κοντόκαννη καραμπίνα μέσα, την πήρε, επέστρεψε στο γραφείο της, έσπασε την πόρτα μπήκε μέσα και την πυροβόλησε, τραυματίζοντάς της αρχικά στο χέρι και την ωμοπλάτη.

Εκείνη τραυματισμένη βγήκε έξω τρέχοντας και πήγε στον ημιώροφο στα γραφεία του γαμπρού της και του πρώην καπετάνιου ζητώντας βοήθεια. Ο δράστης την ακολούθησε και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Ο πρώην καπετάνιος όρμησε πάνω του σε μία προσπάθεια να τον αφοπλίσει κρατώντας του το όπλο, όμως εκείνος έβγαλε ένα παλιό περίστροφο που είχε στην τσέπη και τον σκότωσε με αυτό και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε και τον γαμπρό της ιδιοκτήτριας.

Η σύζυγός του και αδελφή της ιδιοκτήτριας ακούγοντας τους πυροβολισμούς και την φασαρία από τον 2ο όροφο που βρισκόταν, αναζήτησε καταφύγιο στην τουαλέτα όπου κλειδώθηκε μαζί με μία άλλη εργαζόμενη και απεγκλωβίστηκαν αργότερα με την βοήθεια των αστυνομικών της ΕΚΑΜ που εισήλθαν στο κτίριο.

Ο δράστης κατέβηκε στο υπόγειο ξανά, έβαλε το περίστροφο στο αμάξι του, πήρε την καραμπίνα και πήγε σε μία αποθήκη και αυτοκτόνησε. Όσο διαδραματίζονταν οι σκηνές αυτές και ακούγονταν οι πυροβολισμοί, οι περισσότεροι εργαζόμενοι τράπηκαν σε φυγή και βγήκαν έξω στο δρόμο, μέχρι που έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA