ΕΛΛΑΔΑ

«Fuel Pass 2»: Η εξειδίκευση της ενίσχυσης για τα καύσιμα από τον υπουργό Οικονομικών

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εξειδίκευσε πριν από λίγο τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την επιδότηση της κατανάλωσης καυσίμων για τρεις ακόμη μήνες (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος).

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως το Fuel Pass 2 αφορά συνολικά 3,1 εκατομμύρια δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ. Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι πάνω από 3,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, για πληρωμή στην αντλία. Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 ανεβαίνει στα 60 ευρώ σε ηπειρωτικές περιοχές.

Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ αντί 55 που ήταν μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 που ήταν πριν. Κατά 15 ευρώ αυξημένη είναι η επιδότηση για χρήση κάρτας, έναντι των 5 ευρώ που ίσχυε πριν.

Για το diesel κίνησης, η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο, με κόστος 115 εκατομμύρια ευρώ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA