ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Μάτι: Διεκόπη η δίκη λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας

Η ακαταλληλότητα της δικαστικής αίθουσας να δικάσει τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, με θύματα 104 ανθρώπους και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή οδήγησε στη διακοπή της δίκης.

«Ντροπή! Διακόψετε να βρεθεί άλλη αίθουσα, σας μιλάμε από τα παράθυρα!», φώναζαν από τα παράθυρα δικηγόροι συγγενών θυμάτων και εγκαυματιών, ενώ περισσότεροι από 200 μάρτυρες, είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε από έδρας στο όρθιο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Παράλληλα, το δικαστήριο, εν Συμβουλίω, θα εξετάσει την αίτηση αποχής που δήλωσε ο αναπληρωτής εισαγγελέας.

Σε επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα, συγγενείς των θυμάτων, για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος θα ξεκινήσει η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι επόμενες συνεδριάσεις, όπως είπε η πρόεδρος, θα διεξαχθούν σε μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου με πρώτη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. Οι επόμενες δικάσιμοι που έδωσε η πρόεδρος είναι για τις 8, 11 και 14 Νοεμβρίου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA