ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα: Φθάνουν στον Εθνικό Δρυμό οι φλόγες – Καίγονται σπίτια

Δραματικές ώρες από τη φωτιά στην Πάρνηθα, καθώς οι φλόγες μπήκαν στα πρώτα σπίτια. Πολίτες με κουβάδες και λάστιχα και εθελοντές με κλαριά προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιές, ενώ ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντω.

H φωτιά στην Πάρνηθα καίει ανεξέλεγκτη και πλέον είναι πολλά τα σπίτια τα οποία έχουν τυλιχθεί στις φλόγες με τους κατοίκους να εκφράζουν κραυγή αγωνίας και να ζητούν εναέρια μέσα, ενώ όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι πλέον δεν υπάρχει ούτε νερό καθώς έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα των πυροσβεστικών αλλά και των κρουνών που βρίσκονται στην περιοχή.

«Τα καναντέρ που είναι; Κοίτα πόσα σπίτια καίγονται. Τα βλέπεις; Έχουν καεί 15-20 σπίτια τους ηλικιωμένους τους έβγαζαν έξω όσοι είχαμε μείνει μαζί με κάποιους αστυνομικούς και πυροσβέστες. Τους άλλους τους έδιωξαν», είπε ένας κάτοικος οργισμένος σε τηλεοπτική κάμερα.

Φθάνουν στον Εθνικό Δρυμό οι φλόγες

Παράλληλα, μια ανάσα από τον Εθνικό Δρυμό βρίσκεται η φωτιά που καίει από χθές Τρίτη 23/8 τους πρόποδες της Πάρνηθας, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται κοντά στο τελεφερίκ και καίει πευκοδάσος. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA