ΕΛΛΑΔΑ

Εξεταστική για Τέμπη – Μαρία Καρυστιανού: «Ξεκάθαρα ένα έγκλημα – Δεν έκαναν τίποτα»

«Ήταν ξεκάθαρα ένα έγκλημα» τόνισε η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων και πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά τη χθεσινή της κατάθεση στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη συνεχίστηκε χθες με την κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας της Μάρθης Ψαροπούλου. Ωστόσο η ίδια, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 τόνισε πως το δυστύχημα στα Τέμπη «ήταν ξεκάθαρα ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, που πρέπει να αποδοθούν από τους αρμοδίους».

Αμέσως μετά, αναρωτήθηκε «πώς θα λειτουργήσει αυτή η Εξεταστική Επιτροπή; Ένας βουλευτής είναι εκεί για να πει τη γνώμη του; Δεν έχουν νομική υπόσταση όλοι. Δεν γνωρίζουν τα δεδομένα. Πώς θα μιλήσουν; Κατά το πώς νιώθουν;» Συνέχισε αναφορικά με τους υπεύθυνους του δυστυχήματος λέγοντας πως «εδώ μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας, που στέρησαν τη ζωή σε τόσους νέους ανθρώπους. Δεν είναι απλό!».

Ερωτηθείσα για τις προσδοκία της μετά τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, η ίδια σημείωσε πως «η προϊστορία αυτών των Εξεταστικών Επιτροπών δείχνει ότι δεν καταλήγει κάπου» εννοώντας πως δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Πρόσθεσε πως «βγαίνω και φωνάζω σ’ αυτούς τους βουλευτές, που κι αυτοί δεν γνωρίζουν τι έχει γίνει, διότι πολλοί δεν μπορούσαν να φανταστούν το μέγεθος της εγκατάλειψης του συρμού, το μέγεθος της ακαταλληλότητας».

Αμέσως μετά, η Μαρία Καρυστιανού τόνισε πως «σ’ αυτό το έγκλημα συμμετείχαν η ΕΡΓΟΣΕ, η Hellenic Train, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, ο υπουργός Μεταφορών που δεν έκαναν τίποτα, αλλά ακόμη και ο πρωθυπουργός». Πρόσθεσε: «Φανταστείτε πόσοι άνθρωποι έλεγχαν την ασφαλή μεταφορά αυτών των ανθρώπων και δεν έκαναν απολύτως τίποτα! Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά και από κανέναν φορέα».

Συνέχισε λέγοντας: «Πού να απευθυνθώ; Φταίει ο σταθμάρχης, που από τα θέματα ασφαλείας δεν δούλευε τίποτα;» και πρόσθεσε «ή μήπως φταίνε αυτοί που δεν είχαν τοποθετήσει κανένα ζήτημα ασφάλειας, που επέλεξαν να βάλουν αυτόν τον σταθμάρχη, με τόσο μικρή εμπειρία, μόνο του, χωρίς εκπαίδευση;».

Η ομιλία της στην Εξεταστική:

Αναφορικά με το αν κάποιος από τον ΟΣΕ ή τη Hellenic Train έχει επικοινωνήσει μαζί της, η ίδια απάντησε «όχι». Αμέσως μετά, τόνισε ότι οι υπεύθυνοι της Hellenic Train έπρεπε να είχαν συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία μέσα σε ένα 24ωρο από το δυστύχημα. «Η Hellenic Train δεν έχει κληθεί ακόμη για απολογία. Σήμερα εκλήθη από την Εξεταστική Επιτροπή».

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται ένας χρόνος από τότε που συνέβη το δυστύχημα στα Τέμπη και επ’ αυτού η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε ότι «στις 28 Φεβρουαρίου θέλουμε να είμαστε παρέα μόνο με τα παιδιά μας. Είναι μια μέρα πολύ προσωπική. Εκείνη την ημέρα θα απέχουμε από τους αγώνες μας. Θα γίνει κάτι σεμνό».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA