ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση της αστυνομίας στη χθεσινή διαδήλωση της Αθήνας για το ναυαγιο στην Πύλο – 26 προσαγωγές [ΒΙΝΤΕΟ]

Με καταστολή, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά απάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στις πορείες που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή το τραγικό πολύνεκτο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, με τουλάχιστον 78 νεκρούς, 104 διασωθέντες και εκατοντάδες αγνοούμενους.

Στο Σύνταγμα απηύθυναν κάλεσμα συνδικάτα της Αττικής, ενώ στα Προπύλαια στην Ακαδημίας συγκεντρώθηκαν αντιρατσιστικές οργανώσεις και αριστερές παρατάξεις.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στην Ευρώπη-φρούριο και υπέρ του αναφέρετου δικαιώματος των προσφύγων και των μεταναστών στο άσυλο, με την αστυνομία να διαλύει την πορεία διαμαρτυρίας.

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών επικράτησε στην οδό Σταδίου κατά τις 19:30, με την ΕΛΑΣ να προβαίνει σε ρίψη χημικών και κρότου-λάμψης ενώ ομάδα ατόμων πέταξε βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Επεισόδια σημειώθηκαν αργότερα και μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Μικροεπεισόδια καταγράφηκαν επίσης στις διαδηλώσεις σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη. 

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 26 προσαγωγές διαδηλωτών για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA