ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και προσαγωγές στις χθεσινές πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Δεκαεννέα προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις, την Τρίτη, πριν την πορεία και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια ενώ 16 προσαγωγές έγιναν στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «η αστυνομία διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε με βόμβες μολότοφ».

Σημειώνεται ότι από τις 19 προσαγωγές στην Αθήνα, 6 προσαγωγές έγιναν πριν ξεκινήσει η πορεία και 13 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Μετά τη μαζική διαδήλωση στην πρωτεύουσα οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε νέο γύρο καταστολής χτυπώντας πολίτες, προχωρώντας σε βίαιες προσαγωγές και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Έριξαν χημικά και πάλι μέσα σε χώρο εστίασης και σε πολυκατοικίες κυνηγώντας άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

Στα Εξάρχεια οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν με την πρώτη αφορμή να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος χρησιμοποιώντας κρότου-λάμψης και πνίγοντας στα χημικά για μερικά λεπτά την περιοχή – ακόμα και την πλατεία Ομονοίας όπου κατέφυγαν εκατοντάδες άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομική εκδοχή, μερίδα των διαδηλωτών έκανε ρίψη μολότοφ.

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες στη Θεσσαλονίκη για τα χθεσινά επεισόδια

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους συνδέουν με τα επεισόδια, τα 16 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

Στο μεταξύ, με νεότερη ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε ότι κατά τα ίδια επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA