ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των πρώτων exit polls

Οι κάλπες έκλεισαν, οι Έλληνες πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και έφτασε η ώρα του exit poll για τις εκλογές 2023. Έτσι, σύμφωνα με τις μετρήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα της ελληνικής επικράτειας, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

36% – 40% Νέα Δημοκρατία
25% – 29% ΣΥΡΙΖΑ
9,5% – 12,5% ΠΑΣΟΚ
6% – 8% ΚΚΕ
3,5% – 5,5% Ελληνική Λύση
2,5 – 4,5% ΜέΡΑ25
2,2% – 4,2% Πλεύση Ελευθερίας
Άλλα κόμματα από 4,8% έως 6,8%

Το ποσοστό των πολιτών που συμμετείχαν στα exit polls που έγιναν το πρωί έξω από τα εκλογικά τμήματα ανέρχεται στο 35% με 40%.

Τα πρώτα σχόλια από τη Νέα Δημοκρατία

Στελέχη της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των exit polls έλεγαν τα εξής συνομιλώντας με δημοσιογράφους:

«Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ας περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα της κάλπης

Στάση αναμονής για τα πρώτα αποτελέσματα από την κάλπη, συστήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημοσίευση του Exit Poll, σύμφωνα με το οποίο το κόμμα συγκεντρώνει 25% έως 29%.

ΠΑΣΟΚ: Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του exit poll, αυξάνουμε τα ποσοστά μας κατά 40%

«Εφόσον επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του exit poll, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τα ποσοστά του κατα 40% και ενισχύει τις δυνάμεις του. Κεντρική στόχευση του κόμματος είναι να επιστρεψει ως πρωταγωνιστικός πόλος, κάτι και εξυπηρετείται από τα ποσοστά αυτά» αναφέρουν από την Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτουν: «Αν επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, το κάλεσμα προς τους προοδευτικούς πολίτες θα είναι ευθύ. Χρειάζεται προοδευτική ενλλακτική που μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προσωποποιήσει. Ο Τσίπρας αποδείχτηκε χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, όλα πέρασαν και δεν ακούμπησαν επειδή ήταν αυτός αντίπαλος».

Οι έδρες των κομμάτων στη Βουλή βάσει του αποτελέσματος του exit poll

ΝΔ: 121 – 125
ΣΥΡΙΖΑ: 86 – 89
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 35 – 36
ΚΚΕ: 22 – 23
Ελληνική Λύση: 15
ΜέΡΑ25: 11 – 12
Πλεύση Ελευθερίας: 0-10

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA