ΕΛΛΑΔΑ

Έ. Αχτσιόγλου: «Με υποτίμησε ο Κασσελάκης γιατί είμαι γυναίκα»

Ανεβασμένο είναι το «πολιτικό θερμόμετρο» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, που θα γίνουν την Κυριακή (24/09), με τους δύο υποψήφιους, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη να «διασταυρώνουν διαρκώς τα ξίφη τους».

Ύστερα από τα πυρά που δέχθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του δηλωσε ότι «πιστεύει απόλυτα την Έφη Αχσιόγλου» για τα περί SMS που «έδιωξαν» τον Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου καταλογίζει, μιλώντας στη Lifo, σεξιστική συμπεριφορά στον συνυποψήφιό της. «Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στυλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν» είπε.

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε:

«Προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά και υποψιάζομαι ότι κάθε γυναίκα που θα βρισκόταν στη θέση μου το ίδιο θα σας έλεγε αν ήθελε να φανεί ειλικρινής.

Υπάρχει ένας εμπεδωμένος σεξισμός και πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα στην ελληνική κοινωνία. Ακόμα και άνθρωποι θετικά διακείμενοι απέναντί μου, δυσκολεύονται να δεχτούν μια γυναίκα η οποία δεν θα έχει τη θέση υποστηρικτή, συμβούλου ή γραμματέα δίπλα σε έναν ισχυρό άντρα, αλλά θα είναι η ίδια στο τιμόνι. Αυτό συμβαίνει και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό απ’ ό,τι σε άλλα κόμματα.

Αναφορικά, τώρα, με το δεύτερο ερώτημα, γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε” και μην προχωράς στον β’ γύρο;

Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στυλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».

Νάσος Ηλιόπουλος: «Εξακολουθεί να μην καταδικάζει»

Απάντηση στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για την Έφη Αχτσιόγλου έδωσε μέσω Facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο οποίος στηρίζει ανοιχτά την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, σημειώνει ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι το ζήτημα δεν είναι το ανύπαρκτο (και όχι ψεύτικο) sms αλλά οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της περί υπονόμευσης, που αναπαράγονται από βασικούς υποστηρικτές του, τις οποίες ουδέποτε καταδίκασε.Και εξακολουθεί να μην καταδικάζει».

Προσθέτει επίσης πως «δεν χρειαζόμαστε προστασία, χρειαζόμαστε σαφείς θέσεις».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Ο Σ. Κασσελάκης χθες το βράδυ είπε ότι δεν ξέρει τίποτα γιατί είναι λίγους μήνες στο κόμμα και μέσα σε λίγες ώρες αναδιπλώθηκε, άλλαξε θέση και είπε ότι πιστεύει την Ε. Αχτσιόγλου για το “ψεύτικο sms”.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ζήτημα δεν είναι το ανύπαρκτο (και όχι ψεύτικο) sms αλλά οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της περί υπονόμευσης, που αναπαράγονται από βασικούς υποστηρικτές του, τις οποίες ουδέποτε καταδίκασε.Και εξακολουθεί να μην καταδικάζει.

Δεν χρειαζόμαστε προστασία.

Σαφείς θέσεις χρειαζόμαστε.

Δεν παραιτούνται Έλενα Ακρίτα και Όθωνας Ηλιόπουλος

Παράλληλα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο παραιτήσεων των βουλευτών επικρατείας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης. Τόσο η Έλενα Ακρίτα όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος απέρριψαν ένα τέτοιο σενάριο.

«Σαφώς και όχι» ήταν η απάντηση της Έλενας Ακρίτα όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτούνταν από τη θέση της ως βουλευτή, στο πλαίσιο του σεναρίου που διακινείται για μαζικές παραιτήσεις έτσι ώστε -σε περίπτωση εκλογής του στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- να μπορέσει ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στη Βουλή.

«Θα τον διευκολύνατε;», ήταν η ερώτηση των δημοσιογράφων του Action 24 στην Έλενα Ακρίτα, με την βουλευτή να απαντά:

«Όπως ο Όθωνας έτσι και εγώ, είμαστε επιλογές προσωπικές του Αλέξη Τσιπρα. Όταν πέρυσι τον Μάιο μου ζήτησε ο πρόεδρος να έρθω εδώ, ήταν πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία που κάναμε».

Η Έλενα Ακρίτα είναι στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα όταν ξεκίνησε η εσωκομματική κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ η Ελενα Ακρίτα είχε με κείμενό της ταχθεί στο πλευρό της Εφης Αχτσιόγλου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA