ΕΛΛΑΔΑ

«Δικό μου το σώμα, δική μου η επιλογή» ήταν ένα από τα συνθήματα στη συγκέντρωση στη Μητρόπολη Αθηνών, για τις αμβλώσεις

Συγκέντρωση υπέρ του δικαιώματος της άμβλωσης πραγματοποίησαν γυναίκες έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, νωρίς το πρωί της Πέμπτης. 

Οργανώσεις είχαν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση, λόγω της απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αναγνωστεί σήμερα στις εκκλησίες εγκύκλιος σχετικά με «την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων». 

Νωρίς το πρωί, γυναίκες συγκεντρώθηκαν με πανό και πλακάτ έξω από την Μητρόπολη Αθηνών και φώναξαν συνθήματα.  

«Δικό μου το σώμα δική μου η επιλογή», ανέφερε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένες. «Δική μου η απόφαση για έκτρωση ή γέννα, τι κάνω με το σώμα μου δεν αφορά κανένα», ανέφερε άλλο. 

«Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας τώρα», «Η μήτρα μου δεν είναι του έθνους μηχανή και αν θα γίνω μάνα δεν θα μου πεις εσύ», «Δικό μου το κορμί, δική μου η ζωή, δική μου η επιλογή», «Όχι στον θρησκευτικό μεσαίωνα», «Σεξουαλική αγωγή σε κάθε σχολείο» και «Βάλτε τέλος στον σκοταδισμό της εκκλησίας», ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένες. 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, μέλη του Φεμινιστικού Τομέα Ρουβίκωνα τοποθέτησαν πανό και πέταξαν τρικάκια στην είσοδο του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου, στην Κηφισιά, σε μια διαμαρτυρία για την εγκύκλιο κατά των αμβλώσεων, που εστάλη στις εκκλησίες. (Πηγή, Φωτογραφία: Λουίζα Σολομών-Πάντα)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA