ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και στους δύο καταδικασθέντες

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου αναγνώρισε και στους δύο καταδικασθέντες για τα θανάσιμα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Τα μέλη του δικαστηρίου ομόφωνα αναγνώρισαν στους δύο καταδικασθέντες επιχειρηματίες το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, αρνούμενα την εισαγγελική εισήγηση που ζήτησε να μη δοθεί κανένα ελαφρυντικό.

Οι δικαστές αναγνώρισαν, επιπλέον, στον κοσμηματοπώλη την ελαφυντική περίσταση ότι οι πράξεις του ωθήθηκαν «από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος».

Σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί η απόφαση επί των ποινών για τους δύο καταδικασθέντες.

Τι πρότεινε ο εισαγγελέας

Κανένα ελαφρυντικό να μην αναγνωριστεί στους δύο κατηγορούμενους για τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο, ζήτησε νωρίτερα ο εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ),Στέλιος Κωσταρέλος.

Ο κ. Κωσταρέλος εισηγήθηκε στο ΜΟΕ να μην δεχθεί ελαφρυντικά για τους δύο επιχειρηματίες οι οποίοι νωρίτερα ζήτησαν από το δικαστήριο να τους αναγνωρίσει σύννομο βίο, ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας, ο 33χρονος Ζακ δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα «με μανία» από τον κοσμηματοπώλη ο οποίος αν και θα μπορούσε να τον εγκλωβίσει μέσα στο κατάστημα του, επέλεξε να τον εγκλωβίσει ανάμεσα στα σπασμένα γυαλιά ενώ το θύμα προσπαθούσε να βγεί από το κοσμηματοπωλείο  Κατά τον κ. Κωσταρέλο «η φθορά (στο κατάστημα) δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα».

Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στον έτερο κατηγορούμενο, τον 64χρονο μεσίτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι χτύπησε τον Κωστόπουλο «ενστικτωδώς» και έχοντας «αλτρουιστικά κίνητρα» με στόχο να βοηθήσει στη σύλληψη του, είπε ότι οι ισχυρισμοί του δεν ευσταθούν . Συμπλήρωσε επίσης πως «δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα».

Η εισήγηση του κ. Κωσταρέλου προκάλεσε επευφημίες και χειροκροτήματα πολλών από όσους παρακολουθούν την δίκη.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA