ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα συμμορφωθεί η Κεραμέως με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ για την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, που τόνιζε ότι και οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι μαθητές πλέον θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών επικαλούμενοι απλά λόγους συνείδησης και όχι θρησκευτικής συνείδησης, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακολουθήσει τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων επικαλούμενη 4 αποφάσεις του ΣτΕ.

«Το ΣτΕ, το οποίο είναι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, έχει βγάλει τέσσερις αποφάσεις, στις οποίες λέει ξεκάθαρα ότι η απαλλαγή μπορεί να δίνεται μόνο στους άθεους και σε αυτούς από άλλα θρησκεύματα. Δεν μπορεί να δίνεται σε όσους είναι χριστιανοί ορθόδοξοι», είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επιβεβαιώνοντας τη άρνηση του υπουργείου αναφορικά με την δυνατότητα επιλογής των μαθητών για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ακόμη, ενώ τα κρούσματα συνεχίζουν να καταγράφουν υψηλούς αριθμούς, για τα (ανύπαρκτα) μέτρα για τον κορονοϊό κατά το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε ότι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που ήδη άνοιξαν τα σχολεία τα μέτρα είναι ανάλογα, καθώς οι περισσότεροι έχουν πλέον εμβολιαστεί και δεν επιβάλλουν πλέον μέτρα όπως μάσκες και τεστ στους μαθητές.

Ερωτηθείσα για τις αδιανόητες δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς, η κ.Κεραμέως επανέλαβε τις πρωινές της δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας «Αδιανόητη και καταδικαστέα τη δήλωση του. «Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Προσβάλλει συνολικά την κοινωνία και δε συνάδει με τη στάση της εκκλησίας, η οποία διαθέτει ακόμα και ειδικές δομές για να στηρίξει γυναίκες που είναι θύματα βιασμών, κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας».

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA