ΕΛΛΑΔΑ

Χατζηδάκης για την παρακολούθησή του: «Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση» [ΒΙΝΤΕΟ]

Επιμένει να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του πρωθυπουργού -κι επικεφαλής της ΕΥΠ- στην παρακολούθησή του, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος και σήμερα επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Παρότι πλέον υπάρχουν αποδείξεις και από την ΑΔΑΕ, ο ίδιος παραμένει πιστός στην θέση του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και πολιτικός προϊστάμενος της Υπηρεσίας που τον παρακολουθούσε, δεν έχει καμία σχέση με την σκανδαλώδη υπόθεση υποκλοπών.

Σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται που το όνομα του βρίσκεται στη λίστα των ατόμων που παρακολουθούσε η ΕΥΠ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΔΑΕ ο Υπουργός Εργασίας είπε στον ΑΝΤ1:

«Δεν είναι ωραίο χωρίς καμά αμφιβολία. Δεν είναι ωραίο το συναίσθημα. Δεν φανταζόμουν ποτέ στη διαδρομή μου ότι θα γινόταν πρόταση δυσπιστίας σε μια κυβέρνηση κι εγώ θα ήμουν κεντρικό πρόσωπο για ένα θέμα παρακολουθήσεων».

«Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε πώς λειτουργεί διαχρονικά η ΕΥΠ. Δεν θέλω να ισοπεδώσω και να πω ότι όλα είναι στραβά. […] Τις ξέρουμε τις παθογένειες. Για μένα είναι προφανές ότι υπήρχαν κάποιοι “Κλουζό” που εξάντλησαν το κατασκοπικό τους ενδιαφέρον σε μένα» πρόσθεσε ο Υπουργός Εργασίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι δεν συνδέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις παρακολουθήσεις, σχολιάζοντας πως «ο πρωθυπουργός αντέδρασε αμέσως κι είχαμε δύο απομακρύνσεις και στη συνέχεια αυτοί που ενέχονται στην υπόθεση φρόντισαν να διαρρεύσουν στοιχεία σε μέσα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που πέτυχαν ήταν να βλάψουν την κυβέρνηση».

«Παραμένω αυτός που ήμουν τόσα χρόνια, δεν αμφισβητήθηκε ποτέ η ακεραιότητά μου. Θέλω να μάθω και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Δεν θέλω να συνδέσω τον Πρωθυπουργό με αυτό. Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει σχέση με αυτή την υπόθεση. Και γιατί έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και γιατί έχουμε μια γνωστή στο πανελλήνιο κοινωνική επαφή» πρόσθεσε.

«Θα ήθελα πάρα πολύ η Δικαιοσύνη να το ερευνήσει πολύ γρήγορα. Από αυτήν την ιστορία αδικείται ένα πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο», είπε και στο σχόλιο ότι πρόκειται προφανώς για νόμιμες επισυνδέσεις, είπε πως «η δικαιοσύνη θα κρίνει αν υπήρξε ή όχι κατάχρηση εξουσίας». 

Σε ερώτηση γιατί δεν υπέβαλε την παραίτησή του απάντησε:

«Δεν μου έχουν λείψει οι καρέκλες, οχτώ χρόνια είμαι υπουργός. […] Εκείνο που ξέρω επειδή μου το έχει πει και ο ίδιος είναι ότι, ο πρωθυπουργός με περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του», επεσήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον Χρήστο Ράμμο, είπε πως «η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για τον κ. Ράμμο, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Θέλω όλοι να αναγνωρίσουν ότι είμαι σε μία ειδική θέση και δεν θέλω να ανακατέβω άλλα ζητήματα για να μη φαίνεται ότι πετάω την μπάλα στην εξέδρα».

Καταλήγοντας για το ζήτημα της παρακολούθησής του τόνισε ότι είναι μια δυσώδης υπόθεση επαναλαμβάνοντας: «Δεν πιστεύω ότι έχει καμία σχέση ο Πρωθυπουργός, Θέλω να διερευνηθεί ταχύτατα το θέμα από τη Δικαιοσύνη».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA