ΕΛΛΑΔΑ

Χάρης Δούκας: «Η κυβέρνηση θέλει να πάρει και τον “Αθήνα 984″»

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε συνέντευξη του στον «ΣΚΑΪ 100,3»  έκανε λόγο για σχέδιο υφαρπαγής του «Αθήνα 984» από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα ο κ. Δούκας καταγγέλλει κυβερνητικό σχέδιο αλλαγών – μέσω νομοθετικής παρέμβασης – στο καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, στις οποίες περιλαμβάνεται το σενάριο στην περίπτωση των ζημιογόνων δημοτικών σταθμών, να ανατίθεται η λειτουργία τους σε ιδιώτες μέσω της εκάστοτε περιφέρειας όπου λειτουργούν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο ο έλεγχος της ενημέρωσης στους δημοτικούς σταθμούς θα περάσει στα χέρια της ΝΔ μέσα από τους περιφερειάρχες. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο Χάρης Δούκας, οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι που δεν ανήκουν στη «γαλάζια» παράταξη δε θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τους δημοτικούς σταθμούς.

Ένας από τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα επηρεαστούν εάν κατατεθεί και ψηφιστεί η σχετική νομοθετική διάταξη θα είναι ο «Αθήνα 984», ο οποίος θα περάσει αρχικά στον έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τις typologies.gr υπάρχουν πρόσωπα στην ΕΣΗΕΑ που έχουν ενημερωθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος φέρεται να τους διαβεβαίωσε πως διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων και πως ο ιδιώτης θα έχει μόνο την αρμοδιότητα της διαφήμισης.

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν από το τέλος του 2023 η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει τροπολογία με την οποία πήρε από το δήμο Αθηναίων την «Ανάπλαση ΑΕ», γεγονός που επίσης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Χάρη Δούκα.

Με πληροφορίες από tovima.gr

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA