ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ψηφοδέλτιο συνδυασμού στο Ηράκλειο φτάνει το 1 μέτρο μήκος

Αίσθηση έχει προκαλέσει το ψηφοδέλτιο συνδυασμού για το δήμο Ηρακλείου, το μήκος του οποίου φτάνει σχεδόν το ένα μέτρο και περιλαμβάνει 148 ονόματα υποψηφίων. Στο σύνολό του ο συνδυασμός έχει περισσότερους από 400 υποψηφίους για το δημοτικό συμβούλιο και τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου Ηρακλείου.

Το ψηφοδέλτιο του συγκεκριμένου συνδυασμού είναι 98 εκατοστά και εκτός του ότι είναι δύσκολο κάποιος να το διπλώσει και να το βάλει μέσα στον φάκελο ώστε να ψηφίσει, είναι εξίσου δύσκολο ακόμη και να εντοπίσει το όνομα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, ώστε να τον «σταυρώσει».

Σημειώνεται ότι αυτά τα ψηφοδέλτια-σεντόνια, είναι απόρροια του μεγάλου όγκου των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Συνολικά οι υποψήφιοι είναι 151.766 και αναλυτικότερα: 63.906 είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, 80.465 υποψήφιοι στις δημοτικές κοινότητες, ενώ υπάρχουν και 7.395 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, σημείωσε ότι ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων έχει να κάνει, αρχικά με την ύπαρξη αρκετών συνδυασμών στους δήμους της Αττικής ειδικά, που υπάρχουν 7-8 συνδυασμοί και με την πρόταση που είχε κάνει η ΚΕΔΕ, ότι οι υποψήφιοι που έπρεπε να βάλει ο κάθε συνδυασμός, έπρεπε να είναι 150% πάνω από το νούμερο που είναι το δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή επιπλέον μιάμιση φορά. «Αντιλαμβάνεστε ότι οι υποψήφιοι είναι πάρα πολλοί, γι’ αυτό βλέπουμε και τα 200άρια και τα 300άρια» εξήγησε.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA