ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Νέες κινητοποιήσεις των φοιτητών μετά το χθεσινό όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων στο ΑΠΘ, την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι εργασίες στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη της Σχολής θετικών Επιστημών, όπου βρέθηκε σήμερα ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο κ .Παπαιωάννου βρέθηκε στο σημείο για λίγα λεπτά, συνομιλώντας με τον εργολάβο ο οποίος έχει αναλάβει την παρούσα φάση των εργασιών, για την αποκατάσταση του χώρου μετά τον βανδαλισμό, πού έγινε από ομάδα ατόμων τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει το GRTimes, οι φοιτητές κλιμακώνουν την αντίδρασή τους στην παρουσία της αστυνομίας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με φοιτητικούς συλλόγους να προχωρούν σε lockout της σχολής Θετικών Επιστημών και σε αποχή από τα μαθήματά τους, μέχρι, όπως λένε, να λάβουν τη διαβεβαίωση ότι το χθεσινό σκηνικό με την είσοδο των ΜΑΤ στη ΣΘΕ, και τη χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, δεν θα επαναληφθεί.

Για τον ίδιο λόγο μάλιστα αναμένεται να προχωρήσουν στις 11:00 σε κινητοποίηση μπροστά από την Κοσμητεία της σχολής τους.

Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις δύο ατόμων τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στα δικαστήρια, ενώ για τις 10:00 το πρωί υπάρχει κάλεσμα από κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου για συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Ερωτήματα προκαλεί βίντεο: Άνδρας προκαλεί τα ΜΑΤ και φεύγει χαλαρός ενώ επιτίθενται σε φοιτητές 

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί ένα νέο βίντεο από τα ΑΠΘ, το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει πώς ξεκίνησε το όργιο αστυνομικής καταστολής εναντίον των φοιτητών, που σύμφωνα με πληροφορίες οδήγησε τελικά τρεις φοιτητές στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, το 902 δημοσιεύει βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας που ηλικιακά δεν φαίνεται να είναι φοιτητής και προκαλεί άνδρες των ΜΑΤ προχωρώντας μάλιστα και σε χειρονομίες.

Οι φοιτητές που βρίσκονται πίσω του, προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει η επίθεση των ΜΑΤ εναντίον τους.

Το εξαιρετικά περίεργο όμως είναι ότι όταν ξεκινά η συμπλοκή, εκείνος πηγαίνει στην άκρη και δεν τον ακουμπά κανείς!

Σε δεύτερο βίντεο που δημοσιεύει πάλι το 902, ο ίδιος άνδρας αφού οι φοιτητές έχουν φάει χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ, φαίνεται πάλι χαλαρός να μιλάει στο κινητό του.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA