ΕΛΛΑΔΑ

Απολογείται σήμερα ο 17χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ενώπιον του εισαγγελέα απολογείται σήμερα ο 17χρονος συλληφθείς για την επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια, την οποία καταδίκασαν όλα τα πολιτικά κόμματα.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε, σε βάρος του νεαρού, κατηγορίες για δύο κακουργήματα (βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και σύσταση συμμορίας) και δύο πλημμελήματα (παράνομη βία και οπλοφορία).

«Θέμα χρόνου» είναι η σύλληψη όλων των δραστών της επίθεσης στον Γιάννη Βαρουφάκη, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, που υποστηρίζει ότι  πρόκειται για αντιεξουσιαστές, που είναι γνώριμοι των αρχών και αναζητούνται.

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης έχει αντίθετη άποψη από την ΕΛΑΣ: «Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο… δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης σε αναρτήσεις του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γιάνης Βαρουφάκης: «Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω – Σήμερα καταθέτω στον ανακριτή»

Μετά το απαράδεκτο συμβάν ο γγ του ΜέΡΑ25 ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συμπαράστασή τους και τόνισε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η επίθεση σε βάρος για αποπροσανατολισμό από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, σε δήλωσή του στα «Νέα», ενώ παράλληλα σημείωσε πως σήμερα θα καταθέσει στον ανακριτή.

Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στα «Νέα»:

«Ο νους μας, τόσο ο προσωπικός όσο και ο συλλογικός, πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών. Πρόκειται όχι μόνο για ασύλληπτη τραγωδία αλλά και για μοναδική ευκαιρία.  

Τα νέα παιδιά που διαδηλώνουν σε ολόκληρη τη χώρα είναι αποφασισμένα να απορρίψουν την Ελλάδα της διαφθοράς, της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της αναξιοκρατίας, της ολιγαρχίας, της ιδιωτικομανίας, του κρατισμού. Ξέρουν ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.  

Αυτόν τον συνδυασμό θρήνου και ελπίδας δεν επιτρέπεται να τον επισκιάσει, να τον συγκαλύψει, κανένα δευτερεύον θέμα.  

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, δεν θα επιτρέψω ο τραυματισμός μου να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς μας και από την ελπίδα που μας χαρίζει το νεανικό κίνημα των ημερών για ένα καλύτερο αύριο.  

Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Σήμερα, θα καταθέσω στον ανακριτή. Κατόπιν θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη, οπότε και θα τοποθετηθώ. Αντίθετα με τον κ. Θεοδωρικάκο, και παρόλο που (αντίθετα με τον κ. Υπουργό) είδα ποιος με τραυμάτισε, δεν θα υποκαταστήσω τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, τους δικαστές και τους ενόρκους.  

Κλείνω επιστρέφοντας στην ιστορική μας ευθύνη αυτής της στιγμής: Να τιμήσουμε τους 57 νεκρούς μας. Και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά εκεί έξω να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα που τους αξίζει».   

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA