ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο: 5η νύχτα αγωνίας – Χάος με χιλιάδες τουρίστες

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ρόδο, με το πύρινο μέτωπο να κατακαίει το νησί για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Ανυπολόγιστη η καταστροφή στο νησί και εικόνες χάους με απεγκλωβισμούς τουριστών δια θαλάσσης. Η φωτιά έχει κάψει τεράστια δασική έκταση, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και πολυτελή ξενοδοχεία, από τα οποία έφυγαν άρον – άρον οι τουρίστες.

 Χρειάστηκε να εκκενωθούν περισσότερα από 12 ξενοδοχεία, κάποια εκ των οποίων παραδόθηκαν στις φλόγες στην περιοχή Κιοτάρι. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννη Παπαβασιλείου, περίπου 10.000 τουρίστες βρίσκονται στον δρόμο.

Μάλιστα αδυνατούν να εγκαταλείψουν το νησί καθώς όλες οι πτήσεις είναι γεμάτες. Σε συνεργασία με τον δήμο της Ρόδου οι τουρίστες μεταφέρθηκαν σε γυμναστήρια και σχολικά συγκροτήματα του νησιού όπου και θα διανυκτερεύσουν. Άλλοι θα διανυκτερεύσουν και σε συνεδριακά κέντρα μεγάλων ξενοδοχείων.

Οι εκκενώσεις πραγματοποιούνται από τις παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι. Μάλιστα, όπως λένε από το Λιμενικό, οι πυρόπληκτοι από τη Ρόδο θα φιλοξενηθούν τη νύχτα και σε πλοία που έχουν επιταχθεί.

Πηγή: ieidiseis

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA