ΕΛΛΑΔΑ

Άμφια κεντημένα από «παιδικά χέρια» δώρισε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια αναφορά για το δώρο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στον Οικουμενικό Πατριάρχη, που μπορεί να θεωρηθεί έμμεση κανονικοποίηση της παιδικής εργασίας.

«Το ύφασμα το είχα εγώ, ήταν από την Ινδία. Είναι ένα πολύ δύσκολο ύφασμα, πολύ λεπτή ύφανση που δεν μπορούν να το κάνουν ανθρώπινα χέρια παρά μόνο μικρά παιδικά χέρια», είπε ο Μητροπολίτης για τα άμφια που δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Όπως αναφέρει ο ιστότoπος ekklhsiaonline.gr, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος δώρισε μία αρχιερατική στολή από ινδικό ύφασμα, του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, διακοσμημένη με βυζαντινά και ραμμένη από Ιταλούς ειδικούς και δόθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως δώρο στα θυρανοίξια του ναού του Οσίου Παισίου στα Ιωάννινα.

«Το ύφασμα το είχα εγώ ήταν από την Ινδία ένα πολύ δύσκολο ύφασμα λεπτό ύφασμα. Πολύ λεπτή ύφανση που δεν μπορούν να το κάνουν ανθρώπινα χέρια παρά μόνο μικρά παιδικά χέρια έχει ιδιαίτερη τεχνική ώστε να δεθούν όλα αυτά τα κομμάτια, έχει επάνω χιλιάδες πέτρες και έχει και το θαύμα ότι με χιλιάδες ώρες εργασίας δεν το πλήρωσε κανείς, δεν κόστισε σε κανέναν μας χρήματα» ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA