ΕΛΛΑΔΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: 16ωρη εργασία σε δυο εργοδότες και απόλυση χωρίς αποζημίωση για «δόκιμους εργαζόμενους» [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή συνέντευξη του στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ έδωσε κάποια βασικά σημεία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που ετοιμάζει και θα τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζόμενου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες, δηλαδή μπορεί  κάποιος εργαζόμενος να δουλεύει δύο 8ωρα σε δυο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι αυτό απολύτως νόμιμο».

Στο ερώτημα που του τέθηκε πώς είναι δυνατόν να δουλεύει μέσα σε μια ημέρα ένας εργαζόμενος 16 συνεχόμενες ώρες, η χαλαρή απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν «αν το επιθυμεί ναι, δική του είναι η απόφαση όχι δική μου, από δω και μπρος θα του το επιτρέπουμε, σήμερα δεν γίνεται».

Παράλληλα, ανακοίνωσε και την εισαγωγή ενός νέου θεσμού που θα δημιουργεί εργαζόμενους «πολλαπλών ταχυτήτων», αυτόν του «δόκιμου εργαζόμενου» που μετά από έξι μήνες και έαν «δεν τα βρουν με την επιχείρηση» θα λύνεται «η σύμβασή του, αζημίως».

Για το αν ο εργοδότης θα μπορεί να εργαλειοποιεί αυτή τη ρύθμιση με τέτοιον τρόπο ώστε να προσλαμβάνει συνεχώς δόκιμους εργαζόμενους και πριν τη συμπλήρωση 6 μηνών να τους απολύει, δεν σχολίασε κάτι.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA