Με μια ανάρτηση της στο Twitter η υπερδύναμη από τα Μπαρμπέιντος που λέγεται Rihanna συνεχίζει την σταυροφορία της για το δικαίωμα στην παιδεία και αυτή τη φορά απευθύνθηκε στην Άγκελα Μέρκελ.
Η Rihanna χαιρέτησε την πολιτική της καγκελαρίου της Γερμανίας. Η Μέρκελ είχε δεσμευτεί να βοηθήσει οικονομικά τις προσπάθειες εκπαίδευσης στις φτωχές χώρες και η Rihanna ευχαρίστησε την ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης για τη συνέπεια και τα λόγια της που έγιναν πράξη.
“Είμαι ενθουσιασμένη που η Γερμανία βάζει σε προτεραιότητα την εκπαίδευση” έγραψε η Rihanna και ζήτησε ακόμη περισσότερα χρήματα για την καμπάνια και την προσπάθεια της να κάνει έναν κόσμο καλύτερο μέσα από την παιδεία.
Η Rihanna ζήτησε 50 εκατομμύρια επιπλέον από τη Γερμανία για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα αναλφαβητισμού λόγω φτώχειας στις υποανάπτυκτες χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα νησιά Μπαρμπέιντος όπου και μεγάλωσε.
Η Rihanna ζήτησε από τη Μέρκελ να δεσμευτεί δημόσια με “μάρτυρες” 87,5 εκατομμύρια followers της στο Twitter.
Τον Φεβρουάριο του 2018 ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Rihanna ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.
Οι δυο τους απηύθυναν έκκληση στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας και τους δωρητές να αυξήσουν την υποστήριξή τους στο δικαίωμα κάθε πολίτη να λαμβάνει παιδεία κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου της Διεθνούς Σύμπραξης υπέρ της Εκπαίδευσης (GPE), το οποίο διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης Ντακάρ.
«Είναι ένας αγώνας που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να δίνουμε ώσπου κάθε αγόρι και κάθε κορίτσι να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση» σημείωσε η Rihanna, πρέσβειρα του GPE, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου.
«Το να υποστηρίζουμε την εκπαίδευση δεν είναι μια επιλογή που μπορούμε να κάνουμε ή όχι, είναι μια αναγκαιότητα» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ήταν οικοδεσπότης του συνεδρίου μαζί με τον πρόεδρο της Σενεγάλης Μακί Σαλ.
Η Διεθνής Σύμπραξη υπέρ της Εκπαίδευσης (GPE) στοχεύει να συγκεντρώσει το ποσό των 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα 2 χρόνια προκειμένου να εγγυηθεί την πρόσβαση στις τάξεις για 870 εκατομμύρια παιδιά σε 65 αναπτυσσόμενες χώρες.
Περίπου 264 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως δεν μπορούν να πάνε σχολείο, σύμφωνα με την οργάνωση. Εντούτοις, η βοήθεια σε διεθνές επίπεδο που καταλήγει στην εκπαίδευση συρρικνώνεται εδώ και μια δεκαετία, όπως τόνισε η εκστρατεία ONE, μια διεθνής οργάνωση υπέρ της εκπαίδευσης.
Οι πρόεδροι 7 αφρικανικών κρατών παρέστησαν επίσης στο συνέδριο και υπογράμμισαν τη σημασία της βελτίωσης της εκπαίδευσης σε μια ήπειρο όπου ο πληθυσμός των νέων σημειώνει εκρηκτική άνοδο.
«Έχουμε τους νεαρότερους πληθυσμούς σε ηλικία σε ολόκληρο τον πλανήτη, στην πλουσιότερη ήπειρο με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο.
«Αυτό το παράδοξο μπορεί να επιλυθεί μονάχα με τη βοήθεια της εκπαίδευσης» συμπλήρωσε.
(Πηγή)