Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι γέρνουμε προς τα δεξιά όταν φιλιόμαστε

Το μυαλό είναι ένα όργανο με δυο μισά, την αριστερή και την δεξιά πλευρά. Υπάρχουν πολλές νοητικές λειτουργίες, όπως η γλώσσα που μιλάμε ή το χέρι που χρησιμοποιούμε όταν γράφουμε, οι οποίες είναι συγκεντρωμένες στην μια από τις δυο πλευρές του εγκεφάλου. 

Μετά από απλά τεστ, επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι τείνουμε να βλέπουμε τα πράγματα με την φορά του ρολογιού και αυτό συνδέεται με πολλές από τις ενέργειες που κάνουμε, όπως το προς τα που γέρνουμε το κεφάλι μας. Αυτό φαίνεται από πολύ νωρίς στην ζωή μας. Τα μωρά για παράδειγμα, γέρνουν σχεδόν πάντα το κεφάλι τους προς τα δεξιά. Η συνήθεια αυτή συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή και είναι ο λόγος που όταν φιλιόμαστε στα χείλη τα κεφάλια μας πάνε από την δεξιά πλευρά. 

Αυτή η παρατήρηση όμως, δεν ισχύει για όλες τις κοινωνίες. Στον δυτικό κόσμο είναι πολύ σύνηθες να βλέπουμε ανθρώπους να φιλιούνται είτε στον δρόμο, είστε σε ταινίες και σειρές και εξαιτίας του μιμητισμού τείνουμε να φιλάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Σε πιο κοινωνίες κλειστές όμως, δεν είναι σίγουρο ότι συμβαίνει το ίδιο πράγμα.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA